τεχνολογία

Google: Εξαγοράζει εταιρεία που μετατρέπει την οθόνη σε ηχείο

Ενώ η Google έχει εξελιχθεί σε μια από τις πιο βασικές εταιρείες της φετινής CES, ένα σημαντικό νέο που την αφορά, δεν έχει καθόλου να κάνει με την έκθεση, καθώς όπως όλα δείχνουν η Google εξαγόρασε πριν λίγες μέρες την Βρετανική εταιρεία Redux, χωρίς όμως να υπάρχει καμία πληροφόρηση για το τελικό ποσό της εξαγοράς. Η εξαγορά φέρεται να έχει συμβεί γύρω στις 13 Δεκεμβρίου. 
Η Redux, είναι μια τεχνολογική startup που έγινε γνωστή για την τεχνολογία που ανέπτυξε, που της επιτρέπει να μετατρέπει κάθε επιφάνεια σε ηχείο, και τον περασμένο Μάρτιο άντλησε 5 εκατ. δολάρια χρηματοδότηση, οπότε η προσφορά της Google θα πρέπει να είναι γύρω σε αυτό το ποσό Αν και η Google δεν έχει αποκαλύψει τι σκοπεύει να κάνει με την εταιρεία, με την τεχνολογία της Redux δεν υπάρχει καμία ανάγκη για τους κατασκευαστές να χρησιμοποιούν μικρά ηχεία, με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση χώρου στις συσκευές τους για άλλα συστατικά, όπως μια μεγαλύτερη μπαταρία. Αυτό θα μπορούσε να κάνει και η Google στο επόμενο Pixel smartphone της, στο κυνήγι για την πλήρη εξάλειψη των bezels, αφού η οθόνη του κινητού μπορεί ταυτόχρονα να έχει τον ρόλο ηχείου. Άλλος ένας τομέας πάνω στον οποίο δούλευε η Redux, ήταν η »απτική ανάδραση», ένα σύστημα που επιτρέπει στους χρήστες να εκτελούν διαφορετικές λειτουργίες στο τηλέφωνο τους, απλά και μόνο ασκώντας διαφορετική πίεση στην οθόνη τους. 
Σύμφωνα με την σελίδα της εταιρείας, η οποία εδώ και μερικές μέρες εμφανίζεται κενή, η Redux έχει ήδη 178 διπλώματα ευρεσιτεχνίας και πάνω από 50 εκκρεμείς πατέντες, οπότε δεν θα ήταν καθόλου απίθανο η Google να χρησιμοποιήσει τις πατέντες της εταιρείας για να βγάλει λεφτά από άλλους κατασκευαστές, πουλώντας τους τα δικαιώματα χρήσης των τεχνολογιών. Πριν από την εξαγορά της, η Redux είχε επικεντρωθεί όχι μόνο στην αγορά κινητής τηλεφωνίας, αλλά και στην πληροφορική, την αυτοκινητοβιομηχανία και την βιομηχανία, έτσι η τεχνολογία της φαίνεται να είναι αρκετά ευέλικτη ώστε να χρησιμοποιηθεί σε πολλούς τομείς.

About Freegr network

Από το Blogger.