ειδήσεις

Windows 10 October 2018 Update: Διορθώθηκε το πρόβλημα με τη διαγραφή αρχείων

Αφού χρειάστηκε να διακόψει την διαδικασία αναβάθμισης των Windows PCs και να αποσύρει το Windows 10 October 2018 Update, η Microsoft διερεύνησε σε βάθος τα ζητήματα που προέκυψαν για ορισμένους χρήστες σχετικά με τη διαγραφή των αρχείων τους και τοποθετήθηκε επίσημα αναφέροντας ότι έχει καταφέρει να βρει λύση στο πρόβλημα, ενώ επαναλανσάρει το update αρχικά για όσους συμμετέχουν στο πρόγραμμα Windows Insiders.
Η εταιρεία αναγνωρίζει ότι κάτω υπό συγκεκριμένες συνθήκες το bug που βρέθηκε οδηγούσε στη διαγραφή προκαθορισμένων φακέλων των χρηστών, όπως είναι τα Έγγραφα και οι Εικόνες, όταν ταυτόχρονα ήταν ενεργή η λειτουργία KFR (Known Folder Redirection). Η λειτουργία αυτή επιτρέπει στους χρήστες να αλλάζουν τη θέση των προκαθορισμένων φακέλων στο Windows 10, έτσι ώστε να μπορούν να μεταφερθούν για παράδειγμα σε άλλους σκληρούς δίσκους. Για να επηρεαστούν από το bug, ωστόσο, θα έπρεπε να έχουν διατηρήσει και τις original παλιές εκδόσεις αυτών των προκαθορισμένων φακέλων και αρχείων στις κλασικές θέσεις τους.
Όπως επισημαίνει στο επίσημο blog της η Microsoft, οι χρήστες που αντιμετώπισαν πρόβλημα με διαγραφή των αρχείων τους από το Windows 10 October 2018 Update αντιστοιχούν μόλις στο 0.0001% όσων προχώρησαν στην εγκατάσταση του. Παρόλα αυτά, όπως προαναφέραμε, το επαναλανσάρισμα γίνεται αρχικά και πάλι μόνο για τους Windows Insiders και έπειτα θα γίνει εκ νέου το γενικότερο λανσάρισμα για όλους τους χρήστες.

About Freegr network

Από το Blogger.