κινητά

Η Google καταργεί το φωνητικό ξεκλείδωμα των Android

Μπορεί αρκετός κόσμος να μην το γνωρίζει, αλλά είναι εφικτό να ξεκλειδώσεις την Android συσκευή σου με τη φωνή σου εδώ και αρκετά χρόνια. Παρόλα αυτά, οι χρήστες είτε αγνοούν τη συγκεκριμένη επιλογή, είτε επιλέγουν τους πιο "παραδοσιακούς" τρόπους με κωδικό pin ή pattern ή δακτυλικό αποτύπωμα ή την αναγνώριση προσώπου.
Η Google, πάντως, φαίνεται αποφασισμένη να καταργήσει οριστικά τη μέθοδο γενικού ξεκλειδώματος με φωνητική εντολή από το λειτουργικό σύστημα Android και ήδη έχει κάνει την αρχή από τα Pixel 3 και Pixel 3 XL. Ο λόγος; Το γεγονός ότι δεν είναι τόσο ασφαλής, διότι μια παρόμοια φωνή ή ένα ηχογραφημένο μήνυμα με τη φωνή του χρήστη θα μπορούσε να ξεκλειδώσει με ευκολία τη συσκευή του.
Γι' αυτό, λοιπόν, με πρώτη εφαρμογή στα Pixel 3 και Pixel 3 XL, η Google αντικατέστησε το "Voice Match" με τη λειτουργία "Lock Screen Personal Results", για να εμφανίζει στον χρήστη μόνο το email, το ημερολόγιο και τις επαφές μέσω του Google Assistant, αλλά για οποιαδήποτε άλλη ενέργεια απαιτεί password ή ξεκλείδωμα με δακτυλικό αποτύπωμα. Οι υπόλοιπες Android συσκευές θα δουν τη νέα επιλογή με την αναβάθμιση του Google app στην έκδοση 8.39

About Freegr network

Από το Blogger.