τεχνολογία

Η Microsoft ενισχύει την ασφάλεια με άρωμα AI

Στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου πληροφορικής Ignite 2018 που διοργάνωσε πρόσφατα η Microsoft, στο Ορλάντο της Φλόριντα, η εταιρεία υπογράμμισε την ανάγκη για αυξημένη ασφάλεια στον τομέα της πληροφορικής.
Οι πελάτες της Microsoft είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μία εβδομάδα γεμάτη με νέες προοπτικές γνωρίζοντας νέα του κλάδου και καινοτόμες λύσεις. Συνολικά 280 πελάτες της Microsoft απόλαυσαν αυτήν την πλούσια εμπειρία. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου ανακοινώθηκε μία σειρά προγραμμάτων και προϊόντων ασφαλείας.
Μεταξύ αυτών, το Microsoft Secure Score, που αξιολογεί το περιβάλλον πελατών του Microsoft 365 και προτείνει λύσεις που στοχεύουν στη μείωση παραβιάσεων, και το Microsoft Authenticator, το οποίο βοηθά στην ασφαλέστερη σύνδεση των εργαζομένων, χωρίς τη χρήση password. Η εταιρεία τόνισε, επίσης, τη δέσμευσή της για τον εκδημοκρατισμό της Τεχνητής Νοημοσύνης και την ανάπτυξη προγραμμάτων όπως το «AI for Humanitarian Action», που στόχο έχει να αξιοποιήσει την Τεχνητή Νοημοσύνη προς όφελος της ανθρωπότητας, για την αποκατάσταση καταστροφών, την παροχή βοήθειας σε παιδιά, την προστασία προσφύγων και για την προώθηση του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
«Στην εποχή του Intelligent Cloud και του Intelligent Edge, οι επιχειρήσεις σε κάθε βιομηχανία αναζητούν έναν έμπιστο συνεργάτη που θα τους βοηθήσει να εξελιχθούν», είπε ο Satya Nadella, CEO της Microsoft. «Οδηγούμε τις εξελίξεις στην Τεχνητή Νοημοσύνη, το edge computing και το IoT, ενώ προσφέρουμε ολοκληρωμένη ασφάλεια προκειμένου να ενδυναμώσουμε κάθε οργανισμό να δημιουργήσει τη δική του ψηφιακή ικανότητα και να επιτύχει σε αυτή τη νέα εποχή».
Η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο αποτελεί τη βασική πρόκληση στην ψηφιακή εποχή
Κάθε μέρα οργανισμοί και επιχειρήσεις αφιερώνουν πολύτιμο χρόνο και πόρους, πέρα από το βασικό τους έργο, για να αντιμετωπίζουν και να ανακάμπτουν από επιθέσεις στον κυβερνοχώρο. Λειτουργούν με δεκάδες πολύπλοκα εργαλεία, όμως τα κενά μεταξύ αυτών των εργαλείων παραμένουν και οι απειλές συνεχίζουν να υπάρχουν. Καθώς η φύση των απειλών και το προφίλ των εισβολέων συνεχίζουν να εξελίσσονται, οι ομάδες ασφαλείας προσπαθούν να ακολουθούν και να ανταπεξέλθουν, ενώ η εξειδικευμένη τεχνογνωσία σπανίζει.
Στο πλαίσιο του Ignite, η Microsoft παρουσίασε τρόπους ενδυνάμωσης του τομέα πληροφορικής προκειμένου να ξεκλειδωθούν οι δυνατότητες ασφάλειας του intelligent cloud. Τρεις είναι οι παράγοντες στους οποίους εστιάζει η Microsoft:
1. Τις λειτουργίες ασφαλείας σε παγκόσμια κλίμακα που λειτουργούν όχι μόνο για την εταιρεία, αλλά και για τους πελάτες,
2. την εξειδικευμένη τεχνολογία ασφαλείας για μεγάλες επιχειρήσεις (enterprise-class technology)
3. Τις εταιρικές συνεργασίες για ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.
Λειτουργίες ασφαλείας σε παγκόσμια κλίμακα προορισμένες για τους πελάτες
Στη Microsoft περισσότεροι από 3.500 επαγγελματίες ασφάλειας εργάζονται με κορυφαία εργαλεία AI για να αναλύουν περισσότερα από 6.5 τρισεκατομμύρια παγκόσμια σήματα κάθε μέρα. Η παγκόσμια υποδομή ασφάλειας της εταιρείας προστατεύει τους πελάτες διασφαλίζοντας τα κέντρα δεδομένων, τη λειτουργία ενός Κέντρου Λειτουργιών Cyber Defense, την αποτροπή εισβολέων και τον αποκλεισμό περισσότερων από 5 δισεκατομμύρια απειλών κακόβουλου λογισμικού κάθε μήνα.
Τεχνολογία ασφάλειας στις επιχειρήσεις
Η Microsoft χρησιμοποιεί cloud τεχνολογίες προκειμένου να διασφαλίσει στις επιχειρήσεις νέα χαρακτηριστικά ασφάλειας στα προϊόντα της, τα οποία προστατεύουν από ένα ευρύ φάσμα απειλών, ασφαλίζουν το δίκτυο και προστατεύουν ευαίσθητες πληροφορίες:
 Σχεδόν όλες οι παραβιάσεις δεδομένων ξεκινούν από ασθενείς κωδικούς πρόσβασης. Η Microsoft σήμανε το τέλος στην εποχή των κωδικών πρόσβασης, προωθώντας την πρόσβαση χωρίς τη χρήση κάποιου κωδικού, με τη βοήθεια της εφαρμογής Microsoft Authenticator για χιλιάδες συσκευές συνδεδεμένες με Azure AD, που χρησιμοποιούνται από τις επιχειρήσεις καθημερινά. Καμία εταιρεία δεν επιτρέπει σε επιχειρήσεις την εξάλειψη περισσότερων κωδικών πρόσβασης πέρα από τη Microsoft.
 Το Microsoft Secure Score, η μοναδική κάρτα αναφοράς για ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, το οποίο πλέον περιλαμβάνει λειτουργίες EMS και Azure Security Center. Με τη χρήση του Secure Score οι επιχειρήσεις λαμβάνουν εκτιμήσεις και συστάσεις που μειώνουν τις παραβιάσεις σχεδόν κατά τριάντα φορές με βήματα όπως η επιβολή ελέγχου ταυτότητας, τόσο για τους διαχειριστές, όσο και για τους τελικούς χρήστες, εξασφαλίζοντας έτσι την αξιόπιστη πρόσβαση στις σωστές εφαρμογές.
 Το Microsoft Threat Protection, που ανακοινώθηκε στη διάρκεια του συνεδρίου, αποτελεί μία ολοκληρωμένη λύση η οποία μπορεί να βοηθήσει στην προστασία, ανίχνευση και αποκατάσταση απειλών στον κυβερνοχώρο, συνδυάζοντας προηγμένη προστασία και αυτόματη αποκατάσταση σε ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, υπολογιστές, ταυτότητες και υποδομές σε μία ενιαία ολοκληρωμένη εμπειρία για τον χρήστη στα Microsoft 365 προϊόντα.
 Οι παραβιάσεις δεδομένων συχνά προέρχονται από εισβολείς στο διαδίκτυο που έχουν πρόσβαση σε δεδομένα που χρησιμοποιούνται για υπολογισμούς, αναλύσεις και άλλες λειτουργίες. Αυτό αποτρέπει πολλούς οργανισμούς από το να προσθέτουν /μεταφέρουν ευαίσθητα δεδομένα στο cloud σε χώρους εργασίας. Η Microsoft ανακοίνωσε τη διάθεση του Azure confidential computing, καθιστώντας το Azure την πρώτη cloud υπηρεσία που παρέχει μία ασφαλή πλατφόρμα για την προστασία της εμπιστευτικότητας και της ακεραιότητας των δεδομένων που χρησιμοποιούνται και μάλιστα κατά την επεξεργασία τους.

About Freegr network

Από το Blogger.