τεχνολογία

Η Apple υπερεκτιμά τη διάρκεια μπαταρίας των iPhones

Με την διάρκεια της μπαταρίας να είναι ένα από εκείνα τα χαρακτηριστικά που χρειάζεται πιο πολύ ο κόσμος, ελπίζουμε οι κατασκευαστές να λένε την αλήθεια, όσον αφορά τη διάρκεια αυτής. Ωστόσο, όπως αποκάλυψε πρόσφατα η ιστοσελίδα Which?, η Apple και η HTC φαίνεται ότι υπερεκτιμούν την διάρκεια μπαταρίας των συσκευών τους.
Ξεκινώντας με την Apple, η Which? εξέτασε εννιά διαφορετικά μοντέλα iPhone συσκευών και ανακάλυψε ότι αυτά σημειώνουν μικρότερη διάρκεια μπαταρίας από τα δημοσιευμένα νούμερα της Apple. Για παράδειγμα, η Which? αναφέρει ότι το iPhone XR παρουσίασε αυτονομία 16 ωρών και 52 λεπτών, ενώ η Apple ισχυρίζεται ότι το iPhone XR διαρκεί ως και 25 ώρες σε ομιλία.
Υπάρχουν ωστόσο και μερικές εταιρείες που κάνουν το εντελώς αντίθετο πράγμα. Η Nokia, η Samsung και η Sony, αποτελούν χαρακτηριστικά παραδείγματα. Η Which? συγκεκριμένα αναφέρει ότι το Sony Xperia Z5 Compact προσφέρει 25 ώρες και 52 λεπτά ομιλίας. Πρόκειται για 9 ώρες διαφορά από τις 17 ώρες που διαφημίζει η Sony.
Η ιστοσελίδα, δεν αναφέρει πως επέτυχαν αυτά τα αποτελέσματα. Ισχυρίζεται ότι φορτίζουν πλήρως τις συσκευές και στη συνέχεια προβαίνουν σε συνεχείς κλήσεις, χωρίς όμως να παρέχει άλλες πληροφορίες για τις μεθόδους των δοκιμών τους, και για το αν οι κλήσεις έγιναν μέσω Wi-Fi ή δικτύου κινητής. Πάντως η Apple τόνισε τα εξής:Το iPhone έχει σχεδιαστεί για την έξυπνη διαχείριση ενέργειας για την βελτιστοποίηση της διάρκειας μπαταρίας. Η Which? δεν έχει μοιραστεί μαζί μας τη μεθοδολογία και δεν μπορούμε να συγκρίνουμε τα αποτελέσματα με τα δικά μας. Μοιραζόμαστε τη μεθοδολογία δημοσίως εδώ.

About Freegr network

Από το Blogger.