ειδήσεις

Η πρώτη μεταφορά οργάνων με drone παγκοσμίως

Τα drones παίζουν ολοένα και μεγαλύτερο ρόλο στη ζωή μας. Ξεκίνησαν ως απλές συσκευές ψυχαγωγίας, εξελίχθηκαν σε εργαλεία παρακολούθησης και επιθεωρήσεων, ενώ πρόσφατα πολλές εταιρίες τα χρησιμοποιούν και για delivery φαγητού και ροφημάτων. Το Πανεπιστήμιο του Maryland Medical Center όμως σκοπεύει να σώσει ζωές με αυτά και πραγματοποίησε την πρώτη μεταφορά οργάνου με drone. Το νεφρό που μεταφέρθηκε μεταμοσχεύθηκε επιτυχώς σε ασθενή με νεφρική ανεπάρκεια.
Η νέα αυτή τεχνολογία έχει την προοπτική να βοηθήσει στη διεύρυνση της βάσης των δοτών και της πρόσβασης σε μεταμόσχευση. Η μεταφορά ενός οργάνου από το δότη στον ασθενή είναι ένα ιερό καθήκον με πολλά εμπλεκόμενα μέρη. Είναι σημαντικό να βρούμε τρόπους να βελτιώσουμε τη διαδικασία. – Dr. Joseph Scalea
Ο Scalea, υπεύθυνος της συγκεκριμένης επιχείρησης, θεωρεί πως η τωρινή μέθοδος μεταφοράς οργάνων είναι κοστοβόρα και αργή, θέτοντας σε κίνδυνο την καλή κατάσταση του οργάνου. Η χρήση των drones θα μπορέσει να μειώσει τη διάρκεια μεταφοράς έως και 70% και φαντάζει το μέλλον της μεταφοράς οργάνων.

About Freegr network

Από το Blogger.