freegr

Κάντε άμεσα Windows Update! Υπάρχει επικίνδυνη ευπάθεια

Η Microsoft προειδοποιεί τους χρήστες που χρησιμοποιούν παλαιότερες εκδόσεις των Windows να εφαρμόσουν άμεσα το πιο πρόσφατο WindowsUpdate, προκειμένου να προστατεύσουν τα συστήματα και τα δεδομένα τους από πιθανή εκτεταμένη επίθεση. Η εταιρεία έχει ήδη κυκλοφορήσει ενημερώσεις ασφαλείας για τα Windows 7, XP και Windows Server 2003 παρά το γεγονός ότι τα XP και Server 2003 είναι ήδη εκτός υποστήριξης.
«Οποιοδήποτε μελλοντικό κακόβουλο λογισμικό που εκμεταλλεύεται αυτή την ευπάθεια θα μπορούσε να μεταδοθεί μεταξύ ευάλωτων συστημάτων όπως ακριβώς έκανε το WannaCry malware το οποίο το 2017 είχε σπείρει πανικό», τονίζει η εταιρεία σε ένα blog-post της. Η εταιρεία δεν έχει ακόμη παρατηρήσει οποιαδήποτε εκμετάλλευση της ευπάθειας μέχρι στιγμής.
Microsoft
Ωστόσο, οι ενημερωμένες εκδόσεις ασφαλείας έχουν κυκλοφορήσει για να διασφαλιστεί ότι κανένας hacker δεν θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα κακόβουλο λογισμικό και να επιτεθεί σε συστήματα που τρέχουν κάποιες από τις συγκεκριμένες εκδόσεις των Windows. «Για τους λόγους αυτούς, συνιστούμε έντονα ότι όλα τα επηρεαζόμενα συστήματα – ανεξάρτητα από το εάν είναι ενεργοποιημένο ή όχι – πρέπει να ενημερώνονται το συντομότερο δυνατόν».
Τα συστήματα που εκτελούν Windows 8 και Windows 10 δεν επηρεάζονται από αυτήν την ευπάθεια.
Για να μην ξεχνιόμαστε… Οι ημέρες των Windows 7 είναι αριθμημένες και το πολύ αγαπητό λειτουργικό σύστημα έχει αρχίσει να προειδοποιεί τους χρήστες ότι ο χρόνος τερματισμού πλησιάζει!
Η Microsoft πιέζει τους χρήστες καθώς προετοιμάζει την αυλαία των Windows 7. Έχει ήδη παροτρύνει τους χρήστες να αναβαθμίσουν σε Windows 10 αλλά φαίνεται ότι πολλοί είναι εκείνοι που δεν λένε να εγκαταλείψουν το αγαπημένο τους λειτουργικό σύστημα. Σκεφτείτε καλά σε τι ρίσκο μπορεί να θέτετε την ασφάλεια των δεδομένων σας! secnews.gr

About Freegr network

Από το Blogger.