freegr

Kirin 985 SoC: Στόχος να ανταγωνιστεί επάξια το Apple A13

Οι πρώτες πληροφορίες σχετικά με τον επεξεργαστή του Huawei Mate 30 ήρθαν στη δημοσιότητα λίγο πριν την παρουσίαση των Huawei P30 και Huawei P30 Pro τον περασμένο μήνα. Τότε μάθαμε για το νέο Kirin 985 SoC που λέγεται ότι θα είναι το πρώτο κατασκευασμένο με τη διαδικασία EUV (Extreme UltraViolet) σε αρχιτεκτονική κλίμακας 7nm, με το EUV να προσδίδει έως και 20% μεγαλύτερη πυκνότητα για τα τρανζίστορ. 
Επομένως, αναμένουμε περισσότερα τρανζίστορ στον ίδιο χώρο, κάτι που συνεπάγεται μεγαλύτερη απόδοση CPU και GPU με ίσως μικρότερη ενεργειακή κατανάλωση. Θεωρείται δεδομένο, επίσης, ότι το νέο SoC θα διαθέτει ενσωματωμένο 5G modem. 
 Σήμερα μαθαίνουμε ορισμένες έξτρα λεπτομέρειες, όπως για τη μέθοδο FC-PoP (FlipChip Package-on-Package) που θα επιτρέψει αυτήν την κάθετη στοίβαξη των τρανζίστορ, αλλά και για τις προσπάθειες που πραγματοποιεί η Huawei ώστε να ανταγωνιστεί στα ίσια τον επόμενης γενιάς επεξεργαστή A13 της Apple. Θα έχουμε πολλά να πούμε για το Kirin 985 SoC τους επόμενους μήνες, καθώς η μαζική παραγωγή θα ξεκινήσει μέσα στο τρίτο τρίμηνο του 2019 για να είναι έτοιμο στο λανσάρισμα της νέας σειράς Huawei Mate 30 τον Οκτώβριο.

About Freegr network

Από το Blogger.