DSLR

Η Canon με τη σειρά EOS με μια νέα mirrorless και μια DSLR

Η Canon ανακοίνωσε την κυκλοφορία δύο νέων φωτογραφικών μηχανών υψηλής ταχύτητας και ανάλυσης, μιας DSLR και μιας mirrorless, οι οποίες είναι σχεδιασμένες για να προωθήσουν τις δεξιότητες των ενθουσιωδών φωτογράφων σε ανώτερο επίπεδο. Η Canon διαθέτει μοντέλα που καλύπτουν κάθε χρήστη, με την EOS 90D να αποτελεί μια γρήγορη και αξιόπιστη DSLR, με ένα γνώριμο, στιβαρό σώμα, το οποίο είναι ιδανικό για φωτογράφους αθλητικών θεμάτων και άγριας φύσης. Για την καθημερινότητα, η EOS M6 Mark II είναι μια compact, αλλά και ισχυρή mirrorless, που αποδίδει πανέμορφες φωτογραφίες, υψηλής ευκρίνειας, για φωτογράφους που βρίσκονται διαρκώς εν κινήσει. Μαζί με δύο νέους φακούς Canon RF που ανακοινώνονται παράλληλα, αυτά τα υψηλής ποιότητας, γρήγορα μοντέλα στηρίζονται πάνω στις δημοφιλείς μηχανές Canon EOS 80D DSLR και EOS M6 mirrorless για να προσφέρουν όλες τις δυνατές επιλογές για τους ενθουσιώδεις φωτογράφους σε όλο το εύρος της γκάμας.
 Και τα δύο μοντέλα εφοδιάζονται με τον τελευταίας γενιάς επεξεργαστή εικόνας της Canon, DIGIC 8, ο οποίος επιτυγχάνει υψηλή ταχύτητα επεξεργασίας, απόκρισης και ό,τι πιο σύγχρονο στη λειτουργικότητα από άποψη φωτογραφίας και βίντεο. Το ταχύτατο ηλεκτρονικό κλείστρο 1/16000 sec είναι ιδανικό για την καταγραφή ακαριαίας κίνησης, δίνοντας στους φωτογράφους τη σιγουριά σε περιπτώσεις εξαιρετικά γρήγορων λήψεων. Χάρη σε αυτή τη γρήγορη ταχύτητα κλείστρου, το διάφραγμα μπορεί να ανοίξει ακόμη περισσότερο, για να δημιουργήσει μεγαλύτερο βάθος πεδίου, ακόμη και σε περιβάλλοντα φωτισμό. Ιδανική για φωτογραφία άγριας φύσης ή σπορ, η EOS 90D πραγματοποιεί λήψεις σε ρυθμό 10fps με συνεχόμενη αυτόματη εστίαση και 11fps σε κατάσταση Live View. Το οπτικό σκόπευτρο μειώνει τον χρόνο καθυστέρησης και επιτρέπει την απόκριση που απαιτεί η φωτογράφηση άγριας φύσης, όπως πουλιά σε πτήση, ενώ μια έξυπνη λειτουργία δίνει πλήρη ορατότητα των ρυθμίσεων της σύνθεσης και των λήψεων στην οθόνη της μηχανής. Σε περιπτώσεις που το θέμα είναι γρήγορο και απρόβλεπτο, ο γρήγορος ρυθμός συνεχούς λήψης 58 L JPEG δίνει τη δυνατότητα στους φωτογράφους να πραγματοποιούν συνεχόμενες λήψεις για να έχουν στα χέρια τους μεγαλύτερη ποικιλία εικόνων. Η EOS 90D διαθέτει επίσης βελτιωμένη διάρκεια μπαταρίας, που επαρκεί για 1300 λήψεις με μια φόρτιση σύμφωνα με το πρότυπο CIPA standard, γεγονός που δίνει στους ενθουσιώδεις φωτογράφους τη δυνατότητα να πραγματοποιούν λήψεις όλη μέρα, απαλλασσόμενοι από τους συνήθεις περιορισμούς της μπαταρίας. Το μοντέλο mirrorless, EOS M6 Mark II, αποδίδει συνεχόμενες λήψεις με ρυθμό 14fps καθώς και εκπληκτικό ρυθμό 30fps σε μορφή RAW, και στις δύο περιπτώσεις με συνεχή αυτόματη εστίαση, κι έτσι αποτελεί μια γρήγορη και compact μηχανή που επιτρέπει στους ενθουσιώδεις φωτογράφους να καταγράφουν ακόμη και τις πιο αναπάντεχες στιγμές.
Με στόχο να δώσει τη δυνατότητα καταγραφής αυθόρμητης δράσης, η νέα αυτή mirrorless κάμερα της Canon υποστηρίζει κάρτες μνήμης UHS-II με ρυθμό συνεχόμενων λήψεων 80 L JPEG. Επιπλέον, η δυνατότητα για bracketing της αυτόματης εστίασης που υπάρχει και στα δύο μοντέλα, κάνει εύκολη την επίτευξη εκτεταμένου βάθους πεδίου, συνδυάζοντας πολλαπλές λήψεις σε DPP. Αποδίδοντας υψηλή ποιότητα, λεπτομερείς εικόνες χωρίς φλουτάρισμα και τεχνουργήματα, αυτές οι νέες φωτογραφικές μηχανές αξιοποιούν έναν νέο αισθητήρα ανάλυσης 32,5-megapixel τύπου APS-C CMOS, που επιτυγχάνει επίπεδα ανάλυσης εφάμιλλα των μηχανών πλήρους καρέ, με το επιπλέον πλεονέκτημα του διαδεδομένου φορμά APS-C. Σε συνδυασμό με τον επεξεργαστή εικόνας DIGIC 8, τα νέα μοντέλα εφοδιάζονται με τις τελευταίες δυνατότητες της σειράς EOS, με τις οποίες οι φωτογράφοι μπορούν να πραγματοποιήσουν πιο μακρινές λήψεις, να κροπάρουν ακόμη πιο αποτελεσματικά και να έχουν στη διάθεσή τους λεπτομερέστερες εικόνες από κάθε άλλη φορά. Ο νέος επεξεργαστής παρέχει επίσης επιπλέον εργαλεία διόρθωσης φακού, όπως τη δυνατότητα ψηφιακής βελτιστοποίησης – Digital Lens Optimiser και διόρθωσης διάθλασης – Diffraction Correction, που παράγουν εξαιρετικές εικόνες κατευθείαν από τη φωτογραφική μηχανή. Με εκπληκτική ποιότητα εικόνας σε raw και δυνατότητες Wi-Fi και Bluetooth, οι δημιουργοί περιεχομένου μπορούν να μοιράζονται τις εικόνες τους κατευθείαν στα κανάλια κοινωνικής δικτύωσης, για να δημιουργούν εντυπωσιακό, ζωντανό περιεχόμενο. Για υψηλής ευκρίνειας, ρεαλιστικές φωτογραφίες που καταγράφουν φυσικές εκφράσεις και κινήσεις, η Canon έχει συμπεριλάβει γρήγορη και ακριβή συνεχή αυτόματη εστίαση με παρακολούθηση ματιού και στις δύο μηχανές. Στην EOS 90D, αυτό επιτυγχάνεται σε συνδυασμό με τον αισθητήρα φωτομέτρησης 220.000-pixel RGB+IR με ανίχνευση λαμπυρίσματος – Flicker Detection, για αξιόπιστο εντοπισμό προσώπου και μεγαλύτερο έλεγχο πάνω στη συνολικότερη έκθεση. Ο νέος αυτός αισθητήρας αποδίδει μεγαλύτερη ανάλυση χωρίς να υστερεί καθόλου στην απόδοση σε χαμηλό φωτισμό, χάρη στην υψηλή ευαισθησία ΙSO 100 – 25.600. Η EOS M6 Mark II είναι βελτιωμένη σε σχέση με το μοντέλο EOS M6, καθώς εστιάζει σε EV-5 με φακούς διαφράγματος τουλάχιστον f/1.4, για υψηλή απόδοση ακόμη και στο αχνό σεληνόφως ή σε κατάσταση νέφωσης, μέσα σε κτίρια ή στη σκιά.

About Freegr network

Από το Blogger.