freegr

Νέα μοντέλα υπολογιστών XPS και Inspiron από την Dell

Η Dell προχώρησε στην ανακοίνωση νέων υπολογιστών που απευθύνονται τόσο στον απλό καταναλωτή όσο και στις επιχειρήσεις, ενώ εντάσσονται στις σειρές XPS και στα mainstream brands, Inspiron και Vostro.
Η σειρά XPS είναι η πλέον βραβευμένη της Dell, με συσκευές που διακρίνονται για τις καλύτερες τεχνολογίες που διαθέτουν, στην κατηγορία τους, υποδειγματική κατασκευή και υλικά, και δυνατότητα να συνδυάζουν μεγάλη ισχύ και ομορφιά. Η Dell ωθεί αυτή τη δέσμευση ένα βήμα παραπέρα, με την παρουσίαση του νέου XPS 13 2-σε-1, που είναι επανασχεδιασμένο και διαθέτει υψηλότερη απόδοση απ’ ότι η προηγούμενη γενιά.
Προς επίτευξη αυτού του σκοπού, η εμπειρία απεικόνισης έχει αναβαθμιστεί σε όλους τους τομείς, τελειοποιώντας την οθόνη τύπου Infinity Edge με αναλογία 16:10, προσφέροντας ορατό πλαίσιο απ’ άκρη σε άκρη, 7% μεγαλύτερο. Η πιο καινοτομική web κάμερα και η μικρότερη κάμερα σε laptop της Dell, βρίσκεται πλέον στο επάνω μέρος, υλοποιώντας μια μακρόχρονη επιθυμία των πελατών. Η νέα οθόνη προσφέρει βελτιωμένη χρωματική ακρίβεια και ανάλυση με επιλογές FHD+ και UHD+, για ακριβείς λεπτομέρειες και ευκρινείς εικόνες, καθώς και τη δυνατότητα να απολαμβάνει κανείς περιεχόμενο HDR με οθόνη UHD+ πιστοποιημένη για HDR400 και Dolby Vision.
Με την προσθήκη της τεχνολογίας απεικόνισης Eyesafe, η Dell βοηθά στη μείωση της, ενδεχομένως, επιζήμιας ακτινοβολίας μπλε φωτός, διατηρώντας όμως υψηλή χρωματική απόδοση. Καθώς ο σύγχρονος τρόπος ζωής οδηγεί πολλούς καταναλωτές να βρίσκονται πολλές ώρες την ημέρα μπροστά από μια οθόνη, δεχόμενοι υψηλά επίπεδα μπλε φωτεινής ακτινοβολίας, η Dell σε συνεργασία με την Eyesafe πέτυχε την έξυπνη διαχείριση της φωτεινής ενέργειας στην πηγή της, για να μειώσει επιλεκτικά την ακτινοβολία μπλε φωτός, πραγματοποιώντας με ευρύτερη φασματική κατανομή.
Πέρα από τις νέες οθόνες και σχεδιάσεις, η Dell δεν έχει παραμελήσει τις επιδόσεις του συστήματος. Μάλιστα έχει αναβαθμιστεί από την προηγούμενη σχεδίαση χωρίς ανεμιστήρες, σε ένα σύστημα ενεργής ψύξης 15W με μέχρι και 2,5 φορές υψηλότερη απόδοση, σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά.


Το XPS 13 2-σε-1 είναι το πρώτο laptop της Dell με 10ης γενιάς επεξεργαστές Intel Core και διαθέτει προσαρμοσμένη απόδοση, βάσει της νέας τεχνολογίας Intel Dynamic Tuning Technology, που μεταβάλλει προληπτικά την ισχύ του επεξεργαστή, σύμφωνα με την απόδοση του φόρτου εργασίας, Η Dell χρησιμοποιεί νέο τύπο θερμικής σχεδίασης για την ψύξη του, υψηλότερης απόδοσης, επεξεργαστή, μειώνοντας όμως το πάχος του υπολογιστή κατά 8% σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά.
H νέα σχεδίαση συνδυάζει άριστη κατασκευή και κορυφαία υλικά, μεταξύ των οποίων αλουμίνιο κατεργασμένο σε CNC με λείες επιφάνειες ακμών με χάραξη ακριβείας από διαμάντι, στηρίγματα παλάμης από υλικό με υαλονήματα σε χρώμα μαύρων ανθρακονημάτων ή αρκτικού λευκού, μαζί με Gorilla Glass 5 για ανθεκτικότητα και ομορφιά. Η Dell έχει αναβαθμίσει τα βασικά χαρακτηριστικά με μεγαλύτερο touchpad, πληκτρολόγιο MagLev απ’ άκρη σε άκρη, και νέα, έξυπνης κατασκευής σχεδίαση προσαρμογής της οθόνης, που συνδυάζει εξαιρετική χρηστική εμπειρία και όμορφη σχεδίαση, σε αξιοσημείωτα μικρό μέγεθος.
Το XPS 15 η ναυαρχίδα της Dell και ένα από τα μικρότερα laptops 15,6 ιντσών, τώρα προσφέρει περισσότερη ισχύ, χάρη στους 9ης γενιάς επεξεργαστές Intel Core, με τον ανώτερο επεξεργαστή i9 να διαθέτει 8 πυρήνες, και γραφικά μέχρι NVIDIA GeForce GTX 1650. Διαθέτει οθόνη UltraSharp 4K Ultra HD (3840 x 2160) InfinityEdge 15,6 ιντσών, με την οποία αποδίδει υψηλή φωτεινότητα, πλούσια χρώματα και ακριβείς λεπτομέρειες, επιτρέποντας στους δημιουργούς να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, σε απαιτητικά έργα. Όπως και κατά την πρώτη παρουσίαση στη CES 2019, το XPS 15 παρέχει επιλογή για οθόνη OLED, την πρώτη στη σειρά XPS η οποία διαθέτει αυτό-φωτιζόμενα pixels που σβήνουν εντελώς, για να αποδώσουν το απόλυτο μαύρο, για σημαντικά υψηλότερη αντίθεση, με αποτέλεσμα το περιεχόμενο να «ζωντανεύει», χάρη στο ευρύτερο χρωματικό φάσμα (100% DCI-P3) και λεπτομέρεια που κόβει την ανάσα, ειδικά στις σκοτεινές περιοχές. Η οθόνη ανάλυσης 4K συνδυάζεται με περιεχόμενο Dolby Vision έτσι ώστε να αποδίδει υψηλής φωτεινότητας εικόνες με μέχρι και 40 φορές μεγαλύτερη φωτεινότητα και μέχρι και 10 φορές σκοτεινότερη εικόνα, δημιουργώντας μια εξαιρετικά υψηλής ποιότητας εμπειρία απεικόνισης3.
Η προσθήκη του ενσωματωμένου υποσυστήματος ασύρματης δικτύωσης Killer AX1650, το οποίο βασίζεται στο Intel WiFi 6 Chipset, προσδίδει σχεδόν 3x μεγαλύτερη διαμεταγωγή δεδομένων απ’ ότι η προηγούμενη γενιά, ειδικά σε χώρους με πολλά εμπόδια4. Σε συνδυασμό με τα 64GB μνήμης και μέχρι και 2TB PCIe SSD6, καθώς και τη μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας από κάθε laptop 15 ιντσών, οι καταναλωτές έχουν στη διάθεσή τους μια, υψηλής απόδοσης, ασυναγώνιστη συσκευή.
Τέλος, το XPS 15 είναι εφοδιασμένο με την πιο καινοτομική κάμερα σε laptop, η οποία είναι τοποθετημένη στο επάνω περιθώριο της οθόνης, χωρίς να θυσιάζει χώρο στην οθόνη InfinityEdge. Η Dell συνεχίζει να δίνει προτεραιότητα στην όμορφη σχεδίαση, χρησιμοποιώντας υψηλής ποιότητας υλικά, όπως αλουμίνιο κατεργασμένο σε CNC, ανθρακονήματα και Gorilla Glass, που δημιουργούν ένα ανθεκτικό, αλλά και από τα μικρότερα laptops 15,6 ιντσών στο είδος του.
Το νέο Inspiron 15 7000 είναι ένα εξαιρετικά ελαφρύ laptop, που δίνει προτεραιότητα στην απόδοση, όντας εφοδιασμένο με επεξεργαστές 9ης γενιάς Intel Core H-class, που προσφέρουν μέχρι και 8 πυρήνες, μέχρι και 16GB μνήμης DDR4 και επιλογή για 2 μονάδες NVMe SSD, καθώς και τα τελευταία γραφικά NVIDIA GTX 1650, που συνθέτουν ένα υψηλής απόδοσης laptop για καθημερινή χρήση και δημιουργικές παράπλευρες ενασχολήσεις. Το laptop είναι κατασκευασμένο από κράμα μαγνησίου, για απίστευτα χαμηλό βάρος και ταυτόχρονα διατηρεί την ακαμψία και σταθερότητα του παραδοσιακού αλουμινίου. Το κουμπί τροφοδοσίας βρίσκεται μέσα στο πληκτρολόγιο, μαζί με αναγνώστη δακτυλικού αποτυπώματος, για πιο καθαρή όψη, δημιουργώντας έτσι χώρο για αριθμητικό πληκτρολόγιο σε ένα πιο συμπαγές σύστημα. Το νέο σύστημα θερμικής απαγωγής Adaptive Thermals του Inspiron 15 7000 ανιχνεύει αν το laptop είναι τοποθετημένο πάνω σε γραφείο και προσαρμόζει ανάλογα το θερμικό προφίλ. Μαζί με δύο θερμικούς αγωγούς, ανεμιστήρες και σύστημα άρθρωσης, τα υποσυστήματα συνεργάζονται για να διατηρούν τον υπολογιστή δροσερό, διοχετεύοντας τη θερμότητα σε κρυμμένους αγωγούς στα σημεία της άρθρωσης, γεγονός που επιτρέπει στο σύστημα να είναι λεπτό και ελαφρύ, χωρίς όμως να κάνει υποχωρήσεις στον τομέα των επιδόσεων.
Επιπλέον, η Dell παρουσιάζει το Inspiron 13 5000 laptop που συνδυάζει οθόνη 13 ιντσών με λεπτή και ελαφριά σχεδίαση, καθώς και ευρυζωνική φορητή σύνδεση (mobile broadband), η οποία είναι η ιδανική λύση για όσους εργάζονται καθ’ οδόν. Πολλοί καταναλωτές θέλουν μια φορητή και εντυπωσιακή συσκευή, κι έτσι η Dell επικεντρώθηκε στη δημιουργία υψηλής αισθητικής περιβλήματος από αλουμίνιο, λεπτά περιθώρια, και άκρα γύρω από το touchpad κομμένα με διαμάντι, μαζί με συμπληρωματικά χρώματα, μεταξύ των οποίων Platinum Silver και απαλό Iced Lilac. Τέλος, οι χρήστες μπορούν να εργαστούν ή να μεταδώσουν την αγαπημένη τους εκπομπή μέσω ροής (streaming), ακόμη και χωρίς σύνδεση WiFi, με προαιρετικό σύστημα mobile broadband7 μέσω υποδοχής κάρτας Micro SIM.


Ολοκληρώνοντας, το λεπτό και κομψό Inspiron 7000 2-σε-1 που είχε ανακοινωθεί στη CES 2019, με οθόνες 13 και 15 ιντσών, το οποίο είναι το πρώτο σύστημα 2-σε-1 στον κόσμο με πλήρους μεγέθους υποδοχή γραφίδας στον αρμό σύνδεσης, είναι πλέον διαθέσιμο παγκοσμίως.
Η Dell ανακοινώνει επίσης δύο νέα, πλήρως επανασχεδιασμένα, συστήματα All-in-One, με καθαρή και ανανεωμένη αισθητική, που εστιάζει στην οθόνη, ελαχιστοποιώντας τους εξωτερικούς περισπασμούς. Τα Inspiron 24 5000 AIO και Inspiron 27 7000 AIO διαθέτουν οθόνες InfinityEdge με έντονα χρώματα και ευκρινή απεικόνιση, σε διαστάσεις 23,8 ή 27 ιντσών, ανάλυσης FHD 1080p, με αναδυόμενη (pop-up) web κάμερα. Και τα δύο διαθέτουν ηχητική μπάρα εμπρόσθιας προβολής, στο κάτω μέρος της οθόνης, κατευθύνοντας την ακουστική ενέργεια των ηχείων προς τον ακροατή, και με την προσθήκη του Dell Cinema, τα συγκεκριμένα συστήματα AIO παρέχουν μια ευχάριστη, καθηλωτική εμπειρία, είτε βρίσκονται στην κουζίνα, στο φοιτητικό δωμάτιο, ή στο καθιστικό. Η Dell επέλεξε, αντί για παραδοσιακές βάσεις στήριξης, μια βάση εμπνευσμένη από τηλεοράσεις, για άνετη τοποθέτηση και κομψή αισθητική, επιτρέποντας στους χρήστες να τοποθετούν το πληκτρολόγιο κάτω από την οθόνη. Και τα δύο συστήματα διατίθενται σε διάφορα φινιρίσματα, που συνδυάζονται χρωματικά με τις βάσεις στήριξης και τις γρίλιες των ηχείων, για να συνδυαστούν αρμονικά με το περιβάλλον.
Σχεδιασμένα με βάση μια όμορφη και αρμονική αισθητική, και υψηλές επιδόσεις χάρη στους επόμενης γενιάς επεξεργαστές Intel Core i3, i5 ή i7 και προαιρετικά ανεξάρτητα γραφικά NVIDIA MX 110, τα Inspiron AIO είναι αξιόπιστα, απλά και οικονομικά συστήματα που διατηρούν τους καταναλωτές συνδεδεμένους, είτε για να δουν τις αγαπημένες τους σειρές στο Netflix, ή για να μελετήσουν τα μαθήματά τους.


Η πρόσφατη ανακοίνωση για τους νέους υπολογιστές Dell Vostro, αφορά σε συστήματα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των επιχειρηματιών, που διαχειρίζονται τις αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις τους, αλλά συχνά διαθέτουν μειωμένους πόρους. Το νέο laptop Vostro 13 5000 είναι το λεπτότερο στο χαρτοφυλάκιο των υπολογιστών Vostro και έρχεται εφοδιασμένο με προηγμένη τεχνολογία τηλεδιάσκεψης, δυνατότητα που το καθιστά τον ιδανικό φορητό υπολογιστή για τους επαγγελματίες που εργάζονται μακριά από το γραφείο, καθώς και εκείνους που χρειάζεται να παρευρίσκονται σε συναντήσεις, από οποιαδήποτε τοποθεσία. Το νέο Vostro 15 7000 προσφέρει τους νέους επεξεργαστές 6 πυρήνων, Intel H Series, γραφικά NVIDIA GeForce GTX 1650 και επιλογές για επέκταση του αποθηκευτικού χώρου σε 3 drives, για τις μικρές επιχειρήσεις που απαιτούν ένα υψηλής απόδοσης σύστημα για να διεκπεραιώνουν τις εργασίες τους.

About Freegr network

Από το Blogger.