freegr

Οι desktop Intel Comet Lake-S

Στην μετά Ryzen εποχή, η εξέλιξη των επεξεργαστών που παρουσιάζει η Intel συνεχώς επιβραδύνεται, καθώς η αρχιτεκτονική Core δεν μπορεί να προσεγγίσει την επεκτασιμότητα και την ενεργειακή απόδοση που διαθέτει η αρχιτεκτονική Zen. Μέχρι η Intel να μπορέσει να αναπτύξει μια νέα αρχιτεκτονική προσπαθεί με μικρή αύξηση των πυρήνων και των χρονισμών των επεξεργαστών της να παραμείνει ανταγωνιστική. Και κάπου εδώ εμφανίζονται οι Comet Lake-S, η 10η γενιά επεξεργαστών Core για το Desktop.

4.jpg

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαρρέονται, στους Comet Lake-S θα δούμε μια αύξηση των πυρήνων μέχρι 10-core μοντέλα στα 14nm (βάλτε όσα "+" θέλετε). Αυτή η αύξηση όμως θα οδηγήσει σε TDP μέχρι 135W και -όπως μας έχει συνηθίσει η Intel- σε αλλαγή πλατφόρμας, καθώς οι νέοι επεξεργαστές θα έρχονται σε LGA 1200 πακέτο. Παρά τη νέα πλατφόρμα που θα απαιτείται, οι Comet Lake-S δεν θα υποστηρίζουν PCIe Gen 4 αλλά θα παραμείνουν στην 3η γενιά PCIe, κάτι που φαντάζει σαν "γκολ από τα αποδυτήρια" εις βάρος της Intel. 

Εάν η ονοματολογία παραμείνει ίδια, τα Z470 και Z490 chipsets θα χρησιμοποιηθούν για τις νέες μητρικές που θα υποστηρίζουν τους Core i9-10900K, Intel Core i7-10700k και Intel Core i5-10600K, οι οποίοι αναμένονται νωρίς το 2020, σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

About Freegr network

Από το Blogger.