ειδήσεις

Humankind: Ένας πραγματικός ανταγωνιστής για το Civilization

Όταν μιλάμε για παιχνίδια στρατηγικής που περιλαμβάνουν χτίσιμο πολιτισμών το μυαλό πηγαίνει αυτόματα σε ένα όνομα: Civilization. Εδώ και περίπου 30 χρόνια ο Sid Meier και η Firaxis θεωρούνται οι βασιλιάδες της κατηγορίας (και όχι άδικα), αλλά αυτή τη φορά ίσως νιώσουν να απειλούνται από τη SEGA!
Η εταιρεία παρουσίασε στη Gamescom 2019 το Humankind, ένα παιχνίδι στρατηγικής που αναπτύσσει η Amplitude Studios και φέρνει μια διαφορετική φιλοσοφία στην εξέλιξη των πολιτισμών. Οι δημιουργοί το χαρακτηρίζουν ως ένα turn-based 4X strategy όπου οι gamers θα μπορούν να δημιουργήσουν τον δικό τους μοναδικό πολιτισμό αναμειγνύοντας κουλτούρες από τους 60 κλασικούς πολιτισμούς σε διάφορες ιστορικές χρονικές περιόδους από την Εποχή του Χαλκού μέχρι σήμερα.


Οι ομοιότητες με το Civilization είναι αρκετές, καθώς η βασική ιδέα παραμένει η ίδια: ξεκινάς από το μηδέν, ζεις ιστορικά γεγονότα, επιστημονικές ανακαλύψεις και συναντάς πασίγνωστες προσωπικότητες, ενώ περιλαμβάνονται τακτικές μάχες, διπλωματία, εμπόριο κλπ. Η διαφορά, ωστόσο, βρίσκεται στο γεγονός ότι δεν επιλέγεις έναν πολιτισμό (π.χ. τους Έλληνες) και τέλος. Σε κάθε ιστορική χρονική περίοδο (6 συνολικά) μπορείς να διαλέξεις 6 από τους 10 διαθέσιμους πολιτισμούς και να πάρεις στοιχεία από όλους καθώς διαμορφώνεις τον δικό σου. Όταν φτάσεις στην επόμενη περίοδο, επιλέγεις ακόμη 6 πολιτισμούς που σου εμφανίζονται τότε κ.ο.κ.
Θα περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον τον Humankind και σίγουρα έχει μπει στη λίστα με τα must-play παιχνίδια για το 2020, όταν και θα κυκλοφορήσει για Windows PC μέσω της πλατφόρμας Steam.

About Freegr network

Από το Blogger.