freegr

Η Intel υπόσχεται μεγαλύτερης χωρητικότητας SSDs μέχρι το 2020

Πριν από μερικές ώρες η Intel αποκάλυψε τους νέους της 96-layer QLC NAND SSDs με την ονομασία 665p και μεταξύ άλλων ανέφερε και το μέλλον των SSD.
Οι νέοι SSD 665p που ανακοινώθηκαν έχουν ταχύτητες που περνούν το 1.5GB/s, πιο ειδικά τα 1887MB/s ενώ στις 4K εγγραφές βλέπουμε αριθμούς έως 195 MB/s, όπως μας έδειξε το benchmark από το CrystalDiskMark. Σε σχέση με το προηγούμενο drive της Intel, τον SSD 660p οι επιδόσεις αυξάνονται κατά 30% περίπου και όλα αυτά σε ένα test σύστημα σε φορητό υπολογιστή της ASUS.
Το μέλλον της εταιρίας στον χώρο είναι ενδιαφέρον αφού στόχο έχει μέχρι το 2020 να εισάγει στην αγορά NAND Flash με 144 layers που σημαίνει περισσότερη χωρητικότητα στον ίδιο χώρο βάζοντας έτσι πλώρη για τις πρώτες penta level cell NAND ή αλλιώς μνήμες τύπου PLC. Μέχρι τότε η Intel επιθυμεί να βελτιστοποιήσει τη τεχνολογία των QLC προσφέροντας επιδόσεις καλύτερες από τις TLC και φυσικά χαμηλότερες τιμές όπως οι τελευταίες κάνοντας τον τελικό καταναλωτή να ξανασκεφτεί εάν χρειάζεται κάποιον μηχανικό δίσκο στο σύστημά του. Οι SSD 665p δεν έχουν ακόμη κυκλοφορήσει στην αγορά ωστόσο τους περιμένουμε μέχρι και το τέλος του έτους.

About Freegr network

Από το Blogger.