athens

12ο συνέδριο FOSSCOMM Κοινοτήτων Ελεύθερου Λογισμικού 2019

Το φετινό συνέδριο κοινοτήτων ελεύθερου λογισμικού και λογισμικού ανοικτού κώδικα FOSSCOMM θα πραγματοποιηθεί στην πόλη της Λαμίας, 11-13 Οκτωβρίου 2019. Το συνέδριο αποτελεί μία συνδιοργάνωση του Τμήματος Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, και του Οργανισμού Ανοικτών Τεχνολογιών ΕΕΛΛΑΚ.
Λίγα λόγια για το συνέδριο:
Το FOSSCOMM (Free and Open Source Software Communities Meeting) είναι το ετήσιο πανελλήνιο συνέδριο κοινοτήτων ελεύθερου λογισμικού και λογισμικού ανοικτού κώδικα. Απευθύνεται σε προγραμματιστές, φοιτητές και γενικά σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται για το Οpen Source, ανεξαρτήτως του γνωστικού τους υπόβαθρου, ενώ συμμετέχουν και κοινότητες ανοικτού λογισμικού, ομάδες προγραμματιστών και συντελεστών έργων.
Η συμμετοχή είναι δωρεάν και ελεύθερη για όλους!
Την ημέρα έναρξης του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί ανοικτή συζήτηση με θέμα τις Ανοικτές Τεχνολογίες, ενώ τις επόμενες δύο ημέρες θα πραγματοποιηθούν ποικίλες παρουσιάσεις-ομιλίες και Workshops γύρω από το θέμα των Ανοικτών Τεχνολογιών.
Κάποιες από τις ομιλίες που πραγματοποιήθηκαν σε προηγούμενα συνέδρια είναι οι ακόλουθες:
  • Testing your distribution automatically in LAVA - Andrej Shadura
  • Wi-Fi Security Testing with Open Source Tools - George Chatzisofroniou
  • Open source technologies within the concept of Self-Healing systems - Arnold Spyros
Τις τρεις ημέρες του συνεδρίου, άνθρωποι όλων των ηλικιών, από διαφορετικά μέρη της γης θα συναντηθούν, θα ανταλλάξουν απόψεις και ιδέες, θα γνωρίσουν νέες τεχνολογίες και θα συντελέσουν στην πραγματοποίηση αυτής της όμορφης γιορτής, που αφορά τις ελεύθερες και ανοικτές τεχνολογίες. Στο φετινό συνέδριο ο αριθμός των επισκεπτών αναμένεται να ξεπεράσει τα 400 άτομα.
Η οργανωτική επιτροπή του FOSSCOMM 2019 καλεί τις κοινότητες ανοικτού και ελεύθερου λογισμικού, αλλά και οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο, να υποβάλει την αίτηση για ομιλία ή workshop στον σύνδεσμο που θα βρείτε παρακάτω μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου. Η επίσημη γλώσσα είναι τα Ελληνικά, υπάρχει όμως δυνατότητα να γίνουν δεκτές και προτάσεις στην Αγγλική γλώσσα.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε τη σελίδα μας στον ακόλουθο σύνδεσμο https://2019.fosscomm.gr/2019/07/07/call-for-speakers-workshops/
Σύντομα θα αναζητήσουμε και έναν από τους σημαντικότερους πυλώνες, απαραίτητους για την διεξαγωγή του φετινού συνεδρίου, που δεν είναι άλλος από τους εθελοντές. Γι’ αυτό μείνετε συντονισμένοι για την ανακοίνωση και θα δεχτούμε με ιδιαίτερη χαρά οποιονδήποτε θα ήθελε να συμμετάσχει.
Μπορείτε να ενημερώνεστε για νέα σχετικά με το συνέδριο σε οποιονδήποτε από τους παρακάτω συνδέσμους:
→  Website: https://2019.fosscomm.gr/
→  Facebook: https://www.facebook.com/Fosscomm-2019-348234339138486/
→  Twitter: https://twitter.com/fosscomm2019
Για οποιαδήποτε απορία και σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο email μας fosscomm2019@gmail.com αλλά και στα κοινωνικά δίκτυα.

About Freegr network

Από το Blogger.