freegr

ΤΟ ΘΕΜΑ- Η διαχρονική αξία της αναλογικής τεχνολογίας

 


Βρισκόμαστε στην ψηφιακή εποχή και οι συμβουλές προς τα στελέχη είναι σαφείς. Οι διευθυντές οφείλουν να έχουν ψηφιακή νοοτροπία και οι οργανισμοί που διοικούν πρέπει να αγκαλιάσουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό. Αν δεν ξέρετε τι είναι το ChatGPT, αν σκέφτεστε τον Dan Brown όταν ακούτε τη λέξη «κώδικας» ή αν δεν σας αρέσει η ιδέα να εργάζεστε με ένα cobot (συνεργατικό ρομπότ), καιρός να συνταξιοδοτηθείτε.

Τι δώρο λοιπόν θα πρέπει να πάρετε στα καταξιωμένα στελέχη σας αυτή την εορταστική περίοδο; Απάντηση: οτιδήποτε φτιαγμένο από χαρτί. Ακόμα και αν ο παραλήπτης του δώρου σας δεν το χρησιμοποιήσει ποτέ, μπορεί να χρησιμεύσει ως μια χρήσιμη υπενθύμιση για το πού βρίσκονται οι περιορισμοί του ψηφιακού κόσμου.

Σε ένα μέρος της μελέτης τους, οι ερευνήτριες προσέγγισαν αγνώστους και τους ζήτησαν να συμμετάσχουν σε μια έρευνα. Στους μισούς ερωτηθέντες δόθηκε στυλό και χαρτί για να συμπληρώσουν ένα έντυπο, ενώ στους άλλους μισούς δόθηκε ένα iPad. Στο τέλος της άσκησης, ζητήθηκε από τους ερωτηθέντες αν θα ήθελαν να δώσουν τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους για να λάβουν πληροφορίες για το πώς θα μπορούσαν να προσφέρουν κάποια δωρεά σε μια φιλανθρωπική οργάνωση. Όσοι χρησιμοποίησαν χαρτί ήταν πολύ πιθανότερο να δώσουν τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους

διαβάστε την συνέχεια του ρεπορτάζ του The Economist που φιλοξενείται στο www.powergame.gr πατώντας εδώ

About Freegr network

Από το Blogger.