freegr

«Μινώταυρος»: Το Ελληνικό τεθωρακισμένο που αχρηστεύει Drones

 


Αίσθηση προκαλεί το ρομποτικό επανδρωμένο ή μη, τεθωρακισμένο όχημα εδάφους που κατασκεύασε η Λαρισαϊκή εταιρεία “Soukos Robots”, το οποίο μπορεί με την χρήση συστήματος λέιζερ να αχρηστεύσει drones εδάφους.

Το όχημα αυτό φέρει το όνομα «Μινώταυρος», αφού ο ίδιος ο κ. Σούκος επιλέγει ελληνικά ονόματα από την αρχαιότητα και τη μυθολογία για να δώσει το δικό του μήνυμα και σύμφωνα με την εταιρεία παρέχει ασφάλεια και υποστήριξη σε απαιτητικές στρατιωτικές και αμυντικές αποστολές, όπως προστασία απειλούμενων εδαφών, βραχονησίδων, νησιών  και συνόρων προκειμένου να αποτραπούν εχθρικές δυνάμεις.

«Είμαστε Έλληνες. Πρέπει να αντιδράσουμε στις προκλήσεις ή τουλάχιστον να αμυνθούμε», είπε παρεμβαίνοντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης Best ο επιχειρηματίας – εφευρεύτης Κώστας Σούκος, τονίζοντας πως νέοι επιστήμονες, παράγουν έξυπνα προϊόντα ενόψει των εξελίξεων που τρέχουν με ιλιγγιώδεις ρυθμούς.

«Είναι μία κινούμενη ρομποτική πλατφόρμα, η οποία φέρει επάνω της μία μεγάλη μονάδα λέιζερ, 300 kWh. Έχει τη δύναμη να “τυφλώνει”, να προκαλεί ανάφλεξη σε drone που πιθανόν παραβιάσουν τον ελληνικό εναέριο χώρο και είναι “αόρατο” στους θερμικούς ανιχνευτές των ελικοπτέρων», σημείωσε εστιάζοντας μεταξύ άλλων, σε όσα συμβαίνουν τελευταία στο φόντο και της τουρκικής προκλητικότητας.

About Freegr network

Από το Blogger.