freegr

Τέλος τα ‘Core i’ ονόματα από την Intel οριστικά!


 Η Intel, η πασίγνωστη κατασκευάστρια εταιρία επεξεργαστών, φαίνεται ότι σχεδιάζει να αλλάξει το εμβληματικό branding των Core CPUs της, αφαιρώντας το "i" από τα ονόματά τους. Η κίνηση αυτή γίνεται καθώς η Intel ετοιμάζεται να λανσάρει τους επεξεργαστές επόμενης γενιάς Meteor Lake, οι οποίοι θα χρησιμοποιούν μια νέα modular διαδικασία κατασκευής που θα βασίζεται στη διεπαφή UCIe.

Σύμφωνα με benchmarks που διέρρευσαν και ρεπορτάζ των VideoCardz και Wccftech, η Intel θα αντικαταστήσει τα ονόματα Core i3, Core i5, Core i7 και Core i9 με τα πιο απλά Core 3, Core 5, Core 7 και Core 9 αντίστοιχα. Ορισμένα μοντέλα θα έχουν επίσης την κατάληξη "Ultra", όπως το Core Ultra 5 1003H, το οποίο λέγεται ότι διαθέτει 18 πυρήνες και βρέθηκε στη βάση δεδομένων του Ashes of the Singula

AD
ADA

Μάλιστα, η ίδια η Intel επιβεβαίωσε ότι όντως πραγματοποιεί αλλαγές στο branding για τους Meteor Lake επεξεργαστές της, αλλά δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες. Συγκεκριμένα, ο διευθυντής παγκόσμιας επικοινωνίας της Intel, Bernard Fernandes, έγραψε στο Twitter:

Ναι, πραγματοποιούμε αλλαγές στο brand, καθώς βρισκόμαστε σε ένα σημείο καμπής για τα πλάνα μας για την καταναλωτική αγορά, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την επερχόμενη κυκλοφορία των Meteor Lake επεξεργαστών μας. Για την ιστορία, οι Meteor Lake αναμένεται να κάνουν ένα σημαντικό άλμα για την Intel, καθώς θα χρησιμοποιούν "chiplet" αρχιτεκτονική που θα επιτρέπει μεγαλύτερη ευελιξία. Χάρη σε αυτή την αλλαγή, η Intel θα είναι σε θέση να προσθέσει και να συνδυάσει διαφορετικά εξαρτήματα από διαφορετικούς κατασκευαστές στο ίδιο chip, χρησιμοποιώντας τη διεπαφή UCIe για τη σύνδεσή τους. Για παράδειγμα, η Intel θα μπορούσε να κατασκευάσει μια CPU για φορητούς υπολογιστές με ένα κεντρικό επεξεργαστή από την ίδια, ένα SoC από τη Samsung και μια GPU που κατασκευάζεται από την TSMC.

Το νέο branding θα μπορούσε να βοηθήσει την Intel να απλοποιήσει τη λίστα των προϊόντων της και να διαφοροποιήσει τις νέες CPU από τις προηγούμενες γενιές. Ωστόσο, θα μπορούσε επίσης να προκαλέσει και σύγχυση στους καταναλωτές που έχουν συνηθίσει τις Core i ονομασίες από το 2008. Η Intel θα πρέπει να εξηγήσει με σαφήνεια τι σημαίνει κάθε Core αριθμός και η κατάληξη Ultra, αλλά και πώς συγκρίνονται μεταξύ τους και με τους Ryzen CPUs της AMD.

Η Intel αναμένεται να λανσάρει τους Meteor Lake CPUs αργότερα φέτος ή στις αρχές του επόμενου έτους.

About Freegr network

Από το Blogger.