AMD

Ryzen Z1 Series: Ο απόλυτος επεξεργαστής υψηλών επιδόσεων της AMD για φορητό PC gamin


 Η AMD ανακοίνωσε σήμερα την κυκλοφορία των νέων επεξεργαστών της σειράς Ryzen Z1, σχεδιασμένων ειδικά για φορητές κονσόλες παιχνιδιών PC.

Η σειρά Ryzen Z1 περιλαμβάνει δύο επεξεργαστές υψηλής απόδοσης, τον Ryzen Z1 και τον Ryzen Z1 Extreme, οι οποίοι προσφέρουν “κορυφαίες εμπειρίες gaming και ασυμβίβαστη διάρκεια ζωής της μπαταρίας”. Η AMD συνεργάζεται με την ASUS για να λανσάρει την πρώτη συσκευή που ενσωματώνει έναν τέτοιο επεξεργαστή η οποία δεν είναι άλλη από το ROG Ally, μια premium φορητή κονσόλα PC που ανακοινώθηκε στις αρχές του μήνα και θα διατεθεί και σε έκδοση με Ryzen Z1 Extreme CPU.

ModelCores/ThreadsGraphicsCache
AMD Ryzen Z1 Extreme
 
8/1612 AMD RDNA 3
compute units
24 MB
AMD Ryzen Z16/12
 
4 AMD RDNA 3
compute units
 
22 MB

Σύμφωνα με την AMD, οι επεξεργαστές της σειράς Ryzen Z1 Series προσφέρουν γραφικά «που κόβουν την ανάσα» και με την αποδοτικότητα της αρχιτεκτονικής "Zen 4", προσφέρουν μεγάλη αυτονομία για μια πραγματικά φορητή εμπειρία gaming υψηλών επιδόσεων. Με τα ενσωματωμένα γραφικά που βασίζονται στην αρχιτεκτονική AMD RDNA 3, οι gamers έχουν τη δυνατότητα να αναπαράγουν χωρίς πρόβλημα σύγχρονα παιχνίδια με αρκετές απαιτήσεις σε ότι αφορά τα γραφικά. Οι χρήστες μπορούν να βελτιστοποιήσουν το παιχνίδι τους με το λογισμικό AMD Software: Adrenalin Edition, αξιοποιώντας χαρακτηριστικά όπως τα AMD Radeon Super Resolution, Radeon Chill, Radeon Image Sharpening, AMD Link και άλλα.

Ακόμα οι επεξεργαστές Ryzen Z1 Series υποστηρίζουν USB4 για γρήγορη και εύκολη συνδεσιμότητα για τις πιο πρόσφατες εξωτερικές συσκευές αποθήκευσης και οθόνης, καθώς και τα πιο πρόσφατα πρότυπα μνήμης LPDDR5 και LPDDR5X. Με συμβατότητα για τα Windows 11 και άλλα λειτουργικά συστήματα, οι συσκευές που βασίζονται σε επεξεργαστές Ryzen Z1 μπορούν να προσφέρουν όλο το εύρος των εφαρμογών και των παιχνιδιών των Windows 11, σε αντίθεση με άλλες φορητές PC παιχνιδομηχανές.

Οι επεξεργαστές AMD Ryzen Z1 θα είναι πρώτοι διαθέσιμοι στο Asus ROG Ally, με την ASUS να προχωρά σε σχετικές ανακοινώσεις για τη διαθεσιμότητα και την τιμή της συσκευής στις 11 Μαΐου. insomnia

About Freegr network

Από το Blogger.