freegr

5 'χρυσοί' κανόνες για τη δημιουργία ασφαλέστερων passwords


 Παρά τα συστήματα βιομετρικής σάρωσης του προσώπου ή των δακτυλικών αποτυπωμάτων, που κάνουν την πρόσβαση στο διαδίκτυο πολύ πιο εύκολη, τα passwords παραμένουν το κύριο σύστημα ασφαλείας όταν πρόκειται για εφαρμογές και υπηρεσίες.

Πώς όμως μπορείς να δημιουργήσεις έναν επαρκώς σύνθετο και ασφαλή κωδικό πρόσβασης; Έναν κωδικό πρόσβασης που είναι εύκολο να τον θυμάσαι, αλλά δύσκολο να τον μαντέψεις; Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές.

Δημιούργησε τον τέλειο κωδικό πρόσβασης

Οι μακρύτεροι κωδικοί πρόσβασης είναι καλύτεροι, όπως και οι κωδικοί πρόσβασης που περιλαμβάνουν ειδικούς χαρακτήρες (όπως ερωτηματικά) και αριθμούς. Έτσι, οι επιθέσεις brute force, κατά τις οποίες επιχειρούνται πολλοί διαφορετικοί συνδυασμοί σε γρήγορη διαδοχή, έχουν πολύ λιγότερες πιθανότητες επιτυχίας. Απόφυγε γνωστές λέξεις και φράσεις, καθώς και ονόματα (ανθρώπων, εμπορικών σημάτων ή εταιρειών).

Η επαναχρησιμοποίηση κωδικών πρόσβασης κάνει την ψηφιακή σου ζωή πιο βολική, αλλά είναι κάτι που δεν πρέπει ποτέ να κάνεις. Διευκολύνει τους χάκερς, και αν ένας λογαριασμός παραβιαστεί, όλοι οι άλλοι με τον ίδιο κωδικό πρόσβασης μπορούν γρήγορα να ακολουθήσουν. Μπορεί να πάρει περισσότερο χρόνο, αλλά θα πρέπει πάντα να δημιουργείς ξεχωριστούς, σύνθετους κωδικούς πρόσβασης για όλους τους λογαριασμούς σου

Πώς μπορείς λοιπόν να παρακολουθείς όλους αυτούς τους σύνθετους και μοναδικούς κωδικούς πρόσβασης; Συνιστούμε να χρησιμοποιείς έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης ή τα εργαλεία που είναι ενσωματωμένα στο πρόγραμμα περιήγησής σου. Το να γράφεις τους κωδικούς πρόσβασης είναι επίσης μια χαρά, αρκεί οι σημειώσεις αυτές να είναι κρυμμένες σε ένα ασφαλές και προστατευμένο μέρος και όχι (για παράδειγμα) κολλημένες σε αυτοκόλλητες σημειώσεις απευθείας στον φορητό σας υπολογιστή. Εάν πρέπει να τους γράψεις, ίσως να σκεφτείς να γράψεις υποδείξεις, αντί για τους ίδιους τους κωδικούς πρόσβασης.

About Freegr network

Από το Blogger.