freegr

AI χαρακτηριστικά και λειτουργίες από Android, έρχεται το iOS 18

 Το νέο λειτουργικό συνοδεύεται από δυνατότητες προσαρμογής στις προτιμήσεις του χρήστη, AI λειτουργίες με την ονομασία Apple Intelligence στις υπάρχουσες εφαρμογές και πολλές λειτουργίες που έχουμε δει και στο Android. 

Ανανεωμένη η νέα έκδοση του iOS 18, θα συνοδεύεται από εργαλεία προσαρμογής για την αρχική οθόνη του λειτουργικού. Τα εικονίδια των εφαρμογών διαθέτουν πλέον Dark Mode και οι χρήστες θα μπορούν να προσθέτουν χρώμα, ώστε να προσαρμόζουν την εμφάνισή τους στις προτιμήσεις τους. Επίσης, τα εικονίδια των εφαρμογών μπορούν πλέον να μετακινούνται ελεύθερα στην αρχική οθόνη.

Το Control Center ανασχεδιάζεται και πλέον διαθέτει πολλές δυνατότητες προσαρμογής, με νέο gallery. Οι developers μπορούν πλέον να παρέχουν εργαλεία από τις εφαρμογές τους στο Control Center. Οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να σύρουν το δείκτη πάνω στην οθόνη ώστε να αποκτούν πρόσβαση σε επόμενες επιλογές του Control Center. Δυνατότητα προσαρμογής έχει και ο τρόπος που ελέγχεται το κλείδωμα της οθόνης.

Πλέον υπάρχει η δυνατότητα κλειδώματος εφαρμογών με σύστημα επιβεβαίωσης, καθώς και η απόκρυψη πληροφοριών από την αναζήτηση και τη Siri. Επίσης, το iOS 18 περιλαμβάνει νέο τρόπο ευκολότερης σύνδεσης περιφερειακών.

image.jpeg.f8aa1868e45c00c9f5cc03011524366b.jpeg

Στο Messages, τα tapback έχουν ανασχεδιαστεί και οι χρήστες μπορούν πλέον να αντιδρούν με οποιοδήποτε emoji. Επίσης, έχουν τη δυνατότητα προγραμματισμού αποστολής μηνυμάτων αργότερα, καθώς και να προσαρμόζουν το κείμενο με τη χρήση bold, italics, υπογράμμισης και διαγραφής. Νέα εφέ κειμένου προσφέρουν τη δυνατότητα προβολής συγκεκριμένων λέξεων και φράσεων, με το iOS 18 να προτείνει αυτόματα κάποιες λύσεις. Οι χρήστες μπορούν επίσης να στέλνουν και να λαμβάνουν μηνύματα μέσω δορυφόρου.

Στο Mail, τα μηνύματα μπορούν να κατατάσσονται αυτόματα σε κατηγορίες, ώστε να δίνεται προτεραιότητα σε επιλεγμένα μηνύματα. Υπάρχουν επίσης νέοι τοπογραφικοί χάρτες, με δίκτυα μονοπατιών και διαδρομές πεζοπορίας στο Maps. Στο Wallet, η νέα λειτουργία Tap to Cash στέλνει μετρητά φέρνοντας σε επαφή δύο συσκευές.

Η εφαρμογή Photos επανασχεδιάστηκε πλήρως. Πλέον, διαθέτει ενοποιημένη μορφή, με το πλαίσιο των φωτογραφιών στην επάνω πλευρά και τη βιβλιοθήκη οργανωμένη θεματικά από κάτω. Το πλαίσιο των φωτογραφιών εμφανίζει ολόκληρη τη βιβλιοθήκη. Οι χρήστες μπορούν να αξιοποιούν τις επιλογές θέασης ανά Μήνα και Έτος στο κάτω μέρος, ενώ υπάρχει και φίλτρο που επιτρέπει την απόκρυψη screenshots και την κατάταξη με άλλους τρόπους. Ο χώρος κάτω από το πλαίσιο περιλαμβάνει τις συλλογές (Collections) με δυνατότητα αναδρομής σε αυτές με παραμέτρους όπως Χρόνος, Άτομα, Αναμνήσεις, Ταξίδια και άλλα.  Με το Recent Days εμφανίζονται φωτογραφίες τραβηγμένες το τελευταίο διάστημα, με φωτογραφίες όπως αυτές από αποδείξεις να φιλτράρονται αυτόματα. Το People and Pets πλέον συγκεντρώνει φωτογραφίες ομάδων ανθρώπων. Τα διάφορα Collections μπορούν να τοποθετούνται με διαφορετική σειρά και τα σημαντικότερα να καρφιτσώνονται. Με δεξί swipe από το πλαίσιο των φωτογραφιών εμφανίζεται ένα νέο carousel με Featured Photos και άλλες αγαπημένες συλλογές. Ανανεώνεται αυτόματα, ώστε να εμφανίζει νέες εικόνες.

GPunOPlbYAA1ZJm.jpg.52ae807b20a12d992b850f604c473a07.jpg

Για πρώτη φορά έρχεται και Game Mode στο iPhone, ελαχιστοποιώντας τη δραστηριότητα των εφαρμογών που τρέχουν παράλληλα ώστε να διατηρούνται τα frames σε υψηλό επίπεδο, ενώ είναι ευκολότερη και η σύνδεση με AirPods και ασύρματα χειριστήρια. Επιβεβαιώθηκε παράλληλα και η παρουσία μιας νέας εφαρμογής με την ονομασία Passwords, η οποία αποτελεί το password manager για το οικοσύστημα συσκευών της εταιρείας όπως το iPad, vision Pro και Mac, συγχρονίζοντας του κωδικούς του χρήστη στις διάφορες apple συσκευές του. Σ' αυτές περιλαμβάνονται και οι υπολογιστές Windows, μέσω της εφαρμογής iCloud για Windows. Στο iOS 18 θα περιλαμβάνεται ακόμα και η υποστήριξη του προτύπου RCS, του νέου προτύπου για γραπτά μηνύματα που υποστηρίζει και η πλατφόρμα του Android, και η οποία είχε προαναγγελθεί.

Η πρώτη developer beta του iOS 18 είναι διαθέσιμη από σήμερα, με τη public beta να ακολουθεί σε μεταγενέστερη ημερομηνία, ενώ η επίσημη διάθεση του νέου λειτουργικού τοποθετείται το φθινόπωρο. 

Η Apple παρουσίασε χθες στα πλαίσια του WWDC τις νέες εκδόσεις των 6 πλατφορμών της, συμπεριλαμβανομένου και του iOS 18, αναλύοντας το πως θα ενσωματώσει AI λειτουργίες εγγενώς σε κάθε έκδοση υπό την ονομασία Apple Intelligence.

Ένα από τα χαρακτηριστικά που πρόκειται να προσθέσει και στο οποίο δεν υπήρχε αναφορά στη χθεσινή παρουσίαση, είναι αυτό που θα επιτρέπει στους χρήστες να ηχογραφούν και να απομαγνητοφωνούν τηλεφωνικές κλήσεις απευθείας από την εφαρμογή Phone της συσκευής τους. Για την προστασία της ιδιωτικότητας, η λειτουργία θα ειδοποιεί αυτόματα τους συμμετέχοντες στην κλήση ότι η συνομιλία καταγράφεται, εξασφαλίζοντας διαφάνεια και συναίνεση.

Συγκεκριμένα η επερχόμενη ενημέρωση του iOS θα περιλαμβάνει μια ειδική επιλογή εγγραφής μέσα στην εφαρμογή Phone, με οπτική αναπαράσταση του ηχητικού κύματος και χρονοδιακόπτη που θα δείχνει τη διάρκεια της εγγραφής. Μόλις ολοκληρωθεί η κλήση, ο ήχος θα μπορεί να απομαγνητοφωνηθεί και να αποθηκευτεί στην εφαρμογή Σημειώσεις, όπου οι χρήστες θα μπορούν να αξιοποιήσουν τη δύναμη του πρόσφατα εισαχθέντος συστήματος τεχνητής νοημοσύνης Apple Intelligence για να δημιουργήσουν μια περίληψη της συνομιλίας. Επιπλέον, η ίδια η εφαρμογή Σημειώσεις (Notes) θα αποκτήσει τη δυνατότητα ηχογράφησης και απομαγνητοφώνηση ήχου, επεκτείνοντας περαιτέρω τη χρησιμότητα της νέας λειτουργίας.

image.png.9948ea5fef4559a6c7f75c932da6317b.png

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η απομαγνητοφώνηση ήχου θα περιορίζεται αρχικά σε μια επιλεγμένη ομάδα γλωσσών, συμπεριλαμβανομένων των αγγλικών, ισπανικών, γερμανικών, γαλλικών, ιαπωνικών, μανδαρινικών κινεζικών, καντονέζικων και πορτογαλικών, όπως αναφέρεται στην υποσημείωση στη σελίδα παρουσίασης του iOS 18 της Apple. Με την ενσωμάτωση των δυνατοτήτων καταγραφής κλήσεων απευθείας στην εφαρμογή Phone, η Apple στοχεύει να απλοποιήσει τη διαδικασία καταγραφής και απομαγνητοφώνησης τηλεφωνικών κλήσεων για τους δημοσιογράφους και άλλους χρήστες που βασίζονται συχνά σε αυτή τη λειτουργία, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα ότι οι παραλήπτες γνωρίζουν ότι πραγματοποιείται η καταγραφή.

About Freegr network

Από το Blogger.