freegr

ΠΡΟΣΕΧΕ το password αν χρησιμοποιείς κάποιο από αυτά –ΤΙ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ

 


Η επιλογή ενός σωστού password είναι μια από τις σημαντικότερες ενέργειες που πρέπει να κάνεις. Δεν πρέπει να μπορεί να τον μαντέψει κανείς και θα πρέπει να είναι μοναδικός για κάθε λογαριασμό. H Google μάλιστα έχει μια ολόκληρη σελίδα 
για να σε βοηθήσει να δημιουργήσεις έναν σωστό κωδικό πρόσβασης.

Σύμφωνα με το MailSuite, 2.200 απόπειρες κατά μέσο όρο λαμβάνουν χώρα κάθε ημέρα και ένας ισχυρός κωδικός πρόσβασης είναι η πρώτη γραμμή άμυνας. Αν και οι περισσότεροι γνωρίζουν ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιούν τα ίδια passwords παντού, το 25% των χρηστών το κάνει σε περισσότερες από 11 εφαρμογές και apps κατά μέσο όρο.

Σήμερα, πολλά sites απαιτούν από τους χρήστες να δημιουργήσουν ένα password το οποίο περιλαμβάνει πλήθος γραμμάτων, αριθμών και τουλάχιστον έναν ειδικό χαρακτήρα. Και πάλι όμως, υπάρχουν πολλοί που δεν χρησιμοποιούν ένα ασφαλές password.

Η Mailsuite ερεύνησε πρόσφατες παραβιάσεις και ανακάλυψε συγκεκριμένα passwords που είναι άκρως επικίνδυνα για χρήση και σχετίζονται με ταινίες, μουσική, σειρές, παιχνίδια. Στα sceenshots που ακολουθούν αναφέρονται αναλυτικά.

About Freegr network

Από το Blogger.