freegr

ΚΑΛΙΥΤΕΡΗ ΔΙΕΠΑΦΗ Windows 11 και κινητών Android ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ η Microsoft

 


Η Microsoft καταβάλει εδώ και καιρό προσπάθειες να ενσωματώσει ακόμη περισσότερο τις συσκευές Android στο περιβάλλον των Windows 11, καθώς πρόσφατα έδωσε τη δυνατότητα στους χρήστες να αξιοποιούν τα κινητά τους ως webcams. Στην ίδια λογική της συνδεσιμότητας των διαφόρων συσκευών, φαίνεται ότι βρίσκεται στα σκαριά μια νένα δυνατότητα, που θα επιτρέπει στους χρήστες να βλέπουν και να χρησιμοποιούν smartphone με λειτουργικό Android απευθείας μέσω του File Explorer των Windows 11, σαν να ήταν ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει ο χρήστης PhantomOfEarth, στο Χ, γνωστός για τις έγκυρες διαρροές του στο παρελθόν, στα Windows 11 υπάρχουν ήδη οι βάσεις που θα επιτρέπουν την επικοινωνία του File Explorer με το κινητό. Έτσι, ο File Explorer θα μπορεί να έχει απευθείας πρόσβαση στο κινητό ή τη δυνατότητα μεταφοράς αρχείων στην αντίστροφη κατεύθυνση, από τον υπολογιστή στο κινητό.

Αν ανατρέξουμε στις αρχές του χρόνου, θα θυμηθούμε ότι η λειτουργία Cross Device Experience Host αντικαθιστά το Phone Link, οπότε αν κάποιος έχει την αίσθηση πως τα παραπάνω θυμίζουν λειτουργίες του Phone Link, η απάντηση είναι πως αυτό ακριβώς συμβαίνει.

Από τη στιγμή που ενεργοποιείται η λειτουργία -υπόψη, παραμένει κρυμμένη σε δοκιμαστικές εκδόσεις των Windows 11- ο χρήστης καλείται να παραχωρήσει την άδεια πρόσβασης στα αρχεία και στη συνέχεια το σύστημα είναι έτοιμο να λειτουργήσει.

Δυστυχώς, δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής άλλες πληροφορίες, ούτε είναι γνωστό το πώς θα λειτουργεί η όλη διαδικασία. Λογικά, θα αξιοποιείται η σύνδεση Wi-Fi, ώστε να επικοινωνεί το κινητό με τον υπολογιστή, ώστε οι πληροφορίες που περιέχει να είναι ορατές στο File Explorer κάθε φορά που θα κάθεται μπροστά στον υπολογιστή ο χρήστης. Εφόσον, βέβαια, μιλάμε ακόμη για διαρροές, μέχρι να υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις όλα αυτά είναι εικασίες.

Η λειτουργία αυτή αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της στο Windows Insider Program, όπου developers και θιασώτες των Windows δοκιμάζουν ενδεχόμενες νέες δυνατότητες, σε δοκιμαστικές εκδόσεις του λογισμικού. 

Κι αφού επαναλάβουμε για μία ακόμη φορά πως ακόμη δεν έχει επιβεβαιωθεί κάτι από την ίδια τη Microsoft, ως δυνατότητα ακούγεται πολύ ενδιαφέρουσα. Οι χρήστες θα μπορούσαν να μεταφέρουν έγγραφα, φωτογραφίες ή άλλα αρχεία από τον υπολογιστή στο κινητό τους και αντίστροφα, πολύ πιο γρήγορα και βολικά. Γενικότερα, η ευκολότερη επικοινωνία μεταξύ των συσκευών που έχουν κυριαρχήσει στην καθημερινότητα, την εργασία αλλά και τη διασκέδαση, είναι οπωσδήποτε μια θετική εξέλιξη.

About Freegr network

Από το Blogger.