athens

OI ANONYMOUS ΕΡΙΞΑΝ ΜΑΥΡΟ..ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Οι χακτιβιστές Anonymous με την τελευταία τους διαδικτυακή επιχείρηση με την επωνυμία#OpIcarus, στοχοποίησαν τον τραπεζικό τομέα σε Ευρώπη αλλά και Η.Π.Α. Η επιχείρηση #OpIcarus είχε πραγματοποιηθεί ξανά τον Ιανουάριο του 2016 και φαίνεται ότι οι χακτιβιστές αποφάσισαν να επανεκινήσουν την επιχείρηση τον Μάρτιο του 2016, μετά από μια παύση 2 μηνών.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, μία από τις πρώτες Τράπεζες που φέρεται να στοχοποιήθηκαν τις τελευταίες όμως ώρες, με επίθεση κατανεμημένης άρνησης υπηρεσίας (DDoS attack) είναι η Τράπεζα της Ελλάδος (bankofgreece.gr).
.
hoodie_data
Οι Servers της Τράπεζας της Ελλάδος έμειναν εκτός λειτουργίας για περίπου 6 ώρες, όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία. Οι ακτιβιστές-hackers που βρίσκονται πίσω από την επίθεση τύπου DDoS, εκτιμούν ότι οι τράπεζες, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα αλλά και οι εταιρείες κολοσσοι εμπλέκονται στην διαφθορά & διαπλοκή και αποφάσισαν ως δείγμα διαμαρτυρίας να στραφούν εναντίον τους, με έναρξη “διαδικτυακού πολέμου” όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.
Σε αποκλειστική συνομιλία που είχε γνωστή ειδησεογραφική ιστοσελίδα του εξωτερικού με τους χακτιβιστές που στοχοποίησαν την Τράπεζα της Ελλάδος ανέφεραν μεταξύ άλλων:
Η Ελληνική Κεντρική Τράπεζα θα μείνει εκτός λειτουργίας όλη την ημέρα. Επιθυμούμε όλα τα τραπεζικά στελέχη να γνωρίζουν ότι αν δεν θέσουν οι ίδιοι τους εαυτούς τους υπόλογους για τα εγκλήματα που έχουν διαπράξει εναντίον της ανθρωπότητας, θα χτυπάμε μια νέα Τράπεζα κάθε μέρα, τιμωρώντας τους. #OpIcarus
Πρίν λίγες ώρες στην ιστοσελίδα της Τράπεζας της Ελλάδος, οι επισκέπτες έβλεπαν την παρακάτω εικόνα:
bankofgreece_down
Screen-Shot-2016-05-03-at-12.44.14-AM
Οι χακτιβιστές Anonymous δημοσιοποίησαν και σχετικό video-προκήρυξη στο Youtube που αποκάλυψαν τους λόγους των ισχυρών χτυπημάτων και την λίστα των Τραπεζών που στοχοποιούν. Η λίστα περιλαμβάνει τραπεζικά και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στην Βραζιλία, το Μπαγκλαντές, την Κίνα, τις Η.Π.Α,το Ηνωμένο Βασίλειο, το Πακισταν το Ιράν και άλλες χώρες. Δείτε σχετικά:
Αυτή την ώρα η ιστοσελίδα φαίνεται να λειτουργεί κανονικά, πιθανολογώντας ότι η επίθεση έχει μετριαστεί ή αντιμετωπίστηκε από τους αρμοδίους.Το θέμα είναι ιδιαιτέρως σοβαρό, ενώ ΔΕΝ είναι σαφές αυτή την στιγμή ποιοί θα είναι οι νέοι στόχοι των χακτιβιστών Anonymous όπως αναφέρουν στο δόγμα-προκήρυξη της επιχείρησης #OpIcarus που δημοσιοποίησαν.

About Freegr network

Από το Blogger.