ειδήσεις

Ιανουάριο του 2017 στην CES οι ανακοινώσεις της Intel και της AMD

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας Digitimes η Intel σχεδιάζει να παρουσιάσει στη CES τους νέους της επεξεργαστές της Kaby Lake. Την ίδια περίοδο η AMD θα ανακοινώσει τους νέους της επεξεργαστές με την αρχιτεκτονική Zen.
Η ιστοσελίδα αυτή μιλάει για μία μικρή καθυστέρηση αφού οι αναλυτές περιμένανε την παρουσίαση των νέων επεξεργαστών τέλος του 2016. Επισήμως όμως οι δύο εταιρίες δεν είχαν δηλώσει την ημερομηνία κυκλοφορίας τους.

large.AMD-x86-Zen-Core-Architecture.jpg

Η AMD τέλος του περασμένου χρόνου έκανε μια αναφορά στην αρχιτεκτονική Zen λέγοντας ότι τους πρώτους επεξεργαστές της νέας αυτής γενιάς δεν πρέπει να τους περιμένουμε πριν το τέλος του 2016, αλλά τίποτα δεν ήταν οριστικό τότε. Για την Intel υπήρχαν κάποια roadmaps που έδειχνε τους πρώτους επεξεργαστές Core Y και U για laptops βασισμένους στην γενιά  Kaby Lake ότι θα κυκλοφορούσαν στα μέσα και στο τρίτο τέταρτο του 2016 ακολουθούμενοι από τους desktop επεξεργαστές αργότερα προς το τέλος  2016.

large.1-New-Designs-1000x563_c.jpg

Η αρχιτεκτονική Zen θα είναι ένα σημαντικό βήμα εμπρός για την AMD όσον αφορά τις επιδόσεις ανά κύκλο ρολογιού (IPC). Οι Kaby Lake, αντίθετα,  αναμένεται να είναι μία μικρή αναβάθμιση για την Intel. Αυτή η γενιά είναι το τρίτο βήμα στη νέα στρατηγική τριών βημάτων της εταιρίας (process-architecture-optimization). Τα νέα chips θα είναι παρόμοια με τους Broadwell και τους  Skylake κατασκευασμένοι στη γραμμή παραγωγής στα 14nm, και θα διαθέτουν μικρές βελτιώσεις.

About Freegr network

Από το Blogger.