Ιατρική τεχνολογία: Έρευνα και Καινοτομία, αλλά ο ασθενής γιατρεύεται

Συνώνυμη της καινοτομίας, της έρευνας και της αποτελεσματικής φροντίδας ασθενών που πάσχουν από ένα ευρύ φάσμα ασθενειών, είναι η Ιατρική Τεχνολογία, η οποία δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι έχει κάνει ευκολότερη την ζωή των ασθενών, δίνοντας στοχευμένες λύσεις.
Το γεγονός ότι η ιατρική τεχνολογία καινοτομεί συνεχώς (λόγω του υψηλού επιπέδου έρευνας, της ανάπτυξης της βιομηχανίας και της στενής συνεργασίας με τους χρήστες των προϊόντων), φαίνεται και από τους αριθμούς, οι οποίοι είναι καταλυτικοί: Συγκεκριμένα, το 2014, η βιομηχανία ιατρικής τεχνολογίας καταχώρισε 11.124 αιτήσεις για διπλώματα ευρεσιτεχνίας δηλ. το 7% του συνολικού αριθμού των αιτήσεων και τον μεγαλύτερο αριθμό ανά κλάδο στην Ευρώπη. Αντίστοιχα, 5.300 αιτήσεις υποβλήθηκαν από τον φαρμακευτικό κλάδο και 5.900 από τον τομέα της βιοτεχνολογίας.
Ως Ιατρική τεχνολογία θεωρείται οποιαδήποτε τεχνολογία χρησιμοποιείται για να βελτιώσει την ανθρώπινη ζωή όπως οι ιατρικές συσκευές, τα προϊόντα εργαστηριακής διάγνωσης, ο εξοπλισμός ιατρικής απεικόνισης και οι λύσεις ηλεκτρονικής υγείας που χρησιμοποιούνται για τη διάγνωση, την παρακολούθηση, την αξιολόγηση προδιάθεσης ασθενειών και τη θεραπεία των ανθρώπων.
Ανάμεσα στα 500.000 διαθέσιμα ιατροτεχνολογικά προϊόντα περιλαμβάνονται αντικείμενα καθημερινής χρήσης, όπως αυτοκόλλητοι επίδεσμοι, σύριγγες, γάντια από λάτεξ, αλλά επίσης γυαλιά, αναπηρικά αμαξίδια, βοηθήματα ακοής, εξετάσεις αίματος και ούρων. Η πλέον εξελιγμένη μορφή της ιατρικής τεχνολογίας περιλαμβάνει σαρωτές σώματος, καρδιακές βαλβίδες και βηματοδότες, τεχνητές αρθρώσεις για τα γόνατα και τα ισχία.
Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Ιατρικών & Βιοτεχνολογικών προϊόντων (ΣΕΙΒ), στηρίζει δυναμικά για 2η συνεχή φορά την 2η Πανευρωπαϊκή Εβδομάδα Ενημέρωσης (MedTech Week) που διοργανώνει η συμμαχία MedTech Europe, από 13 έως 19 Ιουνίου, για την αξία της σύγχρονης ιατρικής τεχνολογίας και τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει στη φροντίδα της υγείας, την υποστήριξη βιώσιμων συστημάτων Υγείας και την εθνική οικονομία.
c60bf80decbff0eb37ccb6574f446fd7 L
Η ιατρική τεχνολογία βρίσκεται παντού γύρω μας, πριν ακόμα γεννηθούμε μέχρι και τα βαθιά μας γεράματα όπως από ένα τεστ εγκυμοσύνης μέχρι μια αναπηρική καρέκλα ή ένα μπαστούνι βαδίσματος που θα χρειαστούμε με την πάροδο της ηλικίας.
Επιπλέον, όπως αναφέρουν οι επικεφαλής του ΣΕΙΒ, τα ιατροτεχνολογικά προϊόντα συμβάλλουν στον περιορισμό του κόστους περίθαλψης για τους ασθενείς με χρόνιες παθήσεις, τον περιορισμό της χρήσης αναποτελεσματικής αγωγής, μειώνει τον χρόνο παραμονής στο νοσοκομείο και βοηθά στην ταχύτερη ανάρρωση του ασθενούς. Παράλληλα βοηθούν στη μείωση της μικροβιακής αντοχής, προλαμβάνοντας τη λοίμωξη, αναπτύσσοντας στοχευμένη θεραπεία και παρακολουθώντας στενά την πορεία της υγείας του ασθενή.

, , , , ,

ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ FORUM

Το δημοφιλεστερο τεχνολογικο blog. Ειδησεις και σχολια για τα καλά νεα της τεχνολογια από την πλευρα των χρηστων.

Related Posts with Thumbnails

FACEBOOK

LIVE RADIO

Live Radio

Social Icons

Sample Text

Followers

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ FREEGR

ΤΟ FREEGR.GR ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.