freegr

Στο έλεος του «Lake Effect» η Ελλάδα

Ένα σπάνιο φαινόμενο για τα καιρικά δεδομένα της Ελλάδας σαρώνει τη χώρα από το Σάββατο - Πού θα βρέξει σήμερα - Μέχρι πού θα φτάσει ο υδράργυρος Το φαινόμενο της «Ψυχρής Λίμνης» δημιουργήθηκε πάνω από την Ιταλία και σαρώνει την Ελλάδα, με πολύ ισχυρές καταιγίδες. Συνεχίζεται το κύμα της κακοκαιρίας που πλήττει πολλές περιοχές της χώρας, ενώ σύμφωνα με την ΕΜΥ ο καιρός προβλέπεται να είναι άστατος και την Κυριακή με σποραδικές βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές, στην Πελοπόννησο, την κεντρική και ανατολική στερεά, την Εύβοια, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη Μακεδονία και βαθμιαία πιθανόν στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου.
Αναλυτικά η πρόγνωση καιρού: Μακεδονία-Θράκη Nεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, πιθανώς κατά τόπους στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως στη Χαλκιδική) ισχυρές. Το βράδυ τα φαινόμενα από τα δυτικά τμήματα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 4 και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 5 τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 31 βαθμούς κελσίου. Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική στερεά και δυτική Πελοπόννησος Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα νοτιά, ενώ τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις ηπειρωτικές περιοχές. Από τις βραδινές ώρες ο καιρός βαθμιαία θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και στο ιόνιο βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 32 βαθμούς κελσίου. Θεσσαλία, Ανατολική στερεά, Εύβοια και Ανατολική Πελοπόννησος Νεφώσεις με σποραδικές βροχές και καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές μέχρι τις απογευματινές ώρες. βαθμιαία βελτίωση του καιρού από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 32 βαθμούς κελσίου.

About Freegr network

Από το Blogger.