AthlonNeo

Έτοιμο το Μητρώο Online Media

Το Μητρώο Online Media παρουσίασε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς. Αυτό που αλλάζει είναι ο τρόπος με τον οποίο θα μπορούν οι ενημερωτικές ιστοσελίδες να λαμβάνουν κρατική διαφήμιση, ενώ το υπουργείο θα παρέχει και περαιτέρω κίνητρα για να υπάρξει μεγαλύτερη συμμετοχή στο Μητρώο. Ο υπουργός Επικρατείας ξεκαθάρισε ότι «δεν επιθυμούμε να ελέγχουμε το περιεχόμενο των ιστοσελίδων. Προχωράμε σε κάτι που είναι αυτονόητο και έπρεπε να έχει γίνει». Πρόσθεσε, ακόμη, ότι στόχος του υπουργείου είναι να κάνει μια πρώτη χαρτογράφηση των νόμιμων επιχειρήσεων ενημέρωσης που λειτουργούν στο Διαδίκτυο επισημαίνοντας ότι αυτές οι ενέργειες εντάσσονται στο ευρύτερο κομμάτι της κυβερνητικής προσπάθειας για περισσότερη διαφάνεια στα ΜΜΕ.
 Ο Νίκος Παππάς σημείωσε ότι η εγγραφή στο Μητρώο, το οποίο έχει ήδη ανέβει στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με το όνομα emedia, δεν είναι υποχρεωτική, ωστόσο, τόνιζε ότι αυτό αφορά επαγγελματικές ιστοσελίδες (εταιρείες που έχουν ΑΦΜ) και όχι blogs ή προσωπικές ιστοσελίδες. Ο υπουργός υπογράμμισε ότι μόνο όσοι εγγραφούν στο Μητρώο θα μπορούν να διεκδικήσουν κρατική διαφήμιση. Οι επιχειρήσεις έχουν ένα περιθώριο τριών μηνών για να εγγραφούν, μέχρι τις 15 Σεπτέμβρη.
Ο Νίκος Παππάς επισήμανε ότι, κατά τη δική του εκτίμηση, το Μητρώο Online Media θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί και για την τραπεζική διαφήμιση και όχι μόνο για την κρατική, αλλά αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να επιβάλει η κυβέρνηση. Τέλος, ανάμεσα στις παροχές της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας θα είναι και ένα ειδικό λογισμικό κατά της λογοκλοπής το οποίο θα μπορούν να χρησιμοποιούν οι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο. Το εργαλείο αυτό θα εντοπίζει τη λογοκλοπή και θα ενημερώνει τον ενδιαφερόμενο για το ποιος έκανε copy-paste από το μέσο. «Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο» σημείωσε ο υπουργός.

About Freegr network

Από το Blogger.