ειδήσεις

Κυκλοφορεί και καταστρέφει smartphones

Κυκλοφορεί και καταστρέφει smartphones: Αυτός είναι ο νέος επικίνδυνος ιός που τσακίζει κινητά! Πώς θα προστατευτείτε Μια νέα έκδοση του mobile malware “Godless”, το οποίο μπορεί να προκαλέσει σοβαρή βλάβη σε συσκευές που χρησιμοποιούν λειτουργικό σύστημα Android 5.1 Lollipop ή προγενέστερη έκδοση, ανακάλυψαν οι ερευνητές ασφαλείας του Trend Micro. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι πάνω από το 90% των συσκευών Android κινδυνεύουν άμεσα, ενώ σύμφωνα με τους ειδικούς, ο συγκεκριμένος ιός έχει προσβάλει περισσότερες από 850.000 συσκευές σε ολόκληρο τον κόσμο.
Μια νέα έκδοση του mobile malware “Godless”, το οποίο μπορεί να προκαλέσει σοβαρή βλάβη σε συσκευές που χρησιμοποιούν λειτουργικό σύστημα Android 5.1 Lollipop ή προγενέστερη έκδοση, ανακάλυψαν οι ερευνητές ασφαλείας του Trend Micro. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι πάνω από το 90% των συσκευών Android κινδυνεύουν άμεσα, ενώ σύμφωνα με τους ειδικούς, ο συγκεκριμένος ιός έχει προσβάλει περισσότερες από 850.000 συσκευές σε ολόκληρο τον κόσμο. Τα πράγματα είναι αρκετά σοβαρά αν αναλογιστεί κανείς ότι η «μόλυνση» αυτή...
Τα πράγματα είναι αρκετά σοβαρά αν αναλογιστεί κανείς ότι η «μόλυνση» αυτή μπορεί να εγκαταστήσει άλλες εφαρμογές στα κινητά ή ακόμα χειρότερα να θέσει σε κίνδυνο τα προσωπικά δεδομένα του χρήστη. Τι πρέπει να κάνουν όσοι διαθέτουν κινητά Android;Να μην προχωρούν σε εγκατάσταση εφαρμογών αμφιβόλου αξιοπιστίας και να ελέγχουν την ταυτότητα του developer ακόμη κι αν η εφαρμογή έχει εγκριθεί από το Google Play.

About Freegr network

Από το Blogger.