ειδήσεις

Ποιος θα είναι ο αντίκτυπος του BREXIT στην τεχνολογία;

Σύμφωνα με επίσημες πηγές, το Brexit πρόκειται να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την τεχνολογία και κυρίως τις startup επιχειρήσεις, τα προσωπικά δεδομένα, ακόμη και τις τηλεπικοινωνίες. Τώρα που οι βρετανοί πολίτες ψήφισαν υπέρ της αποχώρησης της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, καλό θα ήταν να λάβουμε υπόψιν μας τι συνέπειες θα υπάρξουν στον τεχνολογικό τομέα. Τα χρόνια αβεβαιότητας που θα ακολουθήσουν για τη Βρετανία, θα δημιουργήσουν επίσης μεγάλη αβεβαιότητα και στις τεχνολογικές επιχειρήσεις, τις εταιρίες και τους επενδυτές , καθώς δεν θα είναι σίγουροι για το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση και για το ποιοι θα είναι οι κανονισμοί του «παιχνιδιού».google-search-eu Η Γερμανία και η Γαλλία πρόκειται να είναι οι χώρες που θα έχουν την τεχνολογική πρωτοκαθεδρία ακόμη και σε σύγκριση με αμερικανούς τιτάνες της τεχνολογίας, όπως είναι η Google. Χωρίς την Βρετανική συμμετοχή στον τεχνολογικό τομέα, – Γαλλία και Γερμανία- είναι σίγουρο πως θα κερδίσουν περισσότερο έδαφος και φήμη.
Αυτή τη στιγμή οι πολυεθνικές των ΗΠΑ κάνουν ένα αγώνα δρόμου, ώστε να επεξεργαστούν τα νομικά δικαιώματα των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό συμβαίνει, διότι η Ε.Ε έχει αποδειχθεί πολλές φορές πως δεν ήταν σε θέση να ολοκληρώσει με επάρκεια μία απόφαση σχετικά με το αν τα προσωπικά δεδομένα των Ευρωπαίων πολιτών είναι ασφαλή σε Αμερικάνικο έδαφος.
Καταληκτικά, όλες οι ξένες εταιρίες ίσως δε γνωρίζουν όλους τους κανονισμούς και τις λεπτομέρειες των κανόνων της Ε.Ε. Ξεκαθαρίζουν, ωστόσο τον τρόπο με τον οποίο θα ανοίξει ο δρόμος για μαζικές παραβιάσεις και πρόστιμα της ιδιωτικής ζωής. Προς το παρόν, τα μάτια όλων αυτή τη στιγμή είναι στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και το πώς αυτό θα επηρεάσει τις παγκόσμιες αγορές. Ίσως αυτό το χάος θα μπορούσε να έχει το δικό του αντίκτυπο στον τεχνολογικό τομέα, όμως οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις και ο βαθμός επιρροής του δημοψηφίσματος της Πέμπτης 23/6 είναι ακόμη βαθύς, πολύπλοκος και εξαιρετικά αβέβαιος.

About Freegr network

Από το Blogger.