τεχνολογία

Τι πρέπει να κάνουν όσοι διατηρήσουν τα Windows 7

Μπορεί να έχουν λανσαριστεί το 2009, αλλά τα Windows 7 παραμένουν εγκατεστημένα σε πολλούς υπολογιστές. Μετά την 29η Ιουλίου θα σταματήσει η προσφορά της Microsoft για δωρεάν αναβάθμιση των Windows 7 σε 10, επομένως αρκετοί θα είναι εκείνοι οι χρήστες που θα επιλέξουν να διατηρήσουν τα Windows 7 και καλό είναι να λάβουν μερικά από τα παρακάτω προτεινόμενα μέτρα. Το πρώτο που πρέπει να γνωρίζει κανείς είναι οι ημερομηνίες στις οποίες λήγει η υποστήριξη βασικών στοιχείων του παλιού λειτουργικού συστήματος.
Από τις 13 Ιανουαρίου 2015 δεν έχουν εμφανιστεί άλλα Service Packs για τα Windows 7, ενώ το Extended Support της Microsoft για τα Windows 7 ισχύει μέχρι και τις 14 Ιανουαρίου 2020. Ένα άλλο χρήσιμο βήμα είναι να κατεβάσει κανείς όλα τα διαθέσιμα updates για τα Windows 7. Ένα τρίτο βήμα είναι να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε τα security updates χωρίς να εγκαταστήσετε υποχρεωτικά τα Windows 10.
Οι φανατικοί φίλοι της Microsoft καλό θα ήταν να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τον Internet Explorer, αφού ακόμα και η ίδια η Microsoft τον αντικατέστησε με τον Microsoft Edge. Τέλος, όσοι θέλουν λίγη από τη λειτουργικότητα των Windows 10, αλλά δεν θέλουν να εγκαταλείψουν τα Windows 7, τότε μπορούν να εμπιστευθούν άλλα εργαλεία όπως το DexPot και το VirtuaWin, ή το ConEmu τα οποία μπορούν να βρουν δωρεάν online για τα virtual desktops και το βελτιωμένο command prompt αντίστοιχα.

About Freegr network

Από το Blogger.