Europe

ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ ΕΠΕΝΔΥΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Η καινοτομία δεν είναι απλά ένα σλόγκαν στην Κίνα, καθώς η κεντρική κυβέρνηση και οι επιχειρήσεις της χώρας δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στην έρευνα και τεχνολογία (R&D), παρά τις καθοδικές πιέσεις στην οικονομία. Το Ίδρυμα Φυσικών Επιστημών της Κίνας (NSFC) ανακοίνωσε την περασμένη Τρίτη το αναπτυξιακό σχέδιο για την 13η πενταετή προγραμματική περίοδο, το οποίο προβλέπει την αύξηση το 2020 των επενδύσεων για βασική έρευνα στο ίδιο επίπεδο με τις χώρες που δαπανούν υψηλά ποσά στον τομέα αυτό.
Ο στόχος αυτός είναι εναρμονισμένος με τους στόχους για την ανάπτυξη της εθνικής επιστήμης και τεχνολογίας.
 Η Κίνα θέλει να γίνει μία από τις πιο καινοτόμες χώρες το 2020 και κορυφαία στον νεωτερισμό το 2030, πριν υλοποιήσει τον στόχο της να καταστεί παγκόσμια δύναμη στις επιστήμες και την τεχνολογία το 2049, με τη συμπλήρωση 100 ετών από την ίδρυση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.
Οι δαπάνες για βασική έρευνα αυξήθηκαν στα 67,1 δις γιουάν (περίπου 10 δις δολάρια) το 2015, αλλά υπάρχουν ακόμη υστερήσεις όσον αφορά την πρωτογενή έρευνα, τους κορυφαίους στον κόσμο επιστήμονες και το συνολικό περιβάλλον καινοτομίας, δήλωσε ο Γκάο Γουέν, αναπληρωτής επικεφαλής του NSFC. Η επένδυση στην καινοτομία δεν είναι μόνο ψηλά στην κυβερνητική ατζέντα, αλλά αποτελεί επίσης προτεραιότητα για τις επιχειρήσεις, που πιστεύουν ότι η καινοτομία μπορεί να τις βοηθήσει να αυξήσουν την αξία τους μακροχρόνια.

About Freegr network

Από το Blogger.