apple

Η Apple κοντράρει το «Δικαίωμα στην επισκευή»

Το Right to Repair ή αλλιώς Δικαίωμα στην Επισκευή, είναι ένας νόμος τον οποίο θέλουν να περάσουν οι ΗΠΑ και σύμφωνα με τον οποίο οι κατασκευαστές θα υποχρεούνται να πωλούν τα αυθεντικά κομμάτια και τα manuals, σε third-party σημεία επισκευής. Αυτό θα επιτρέψει στα καταστήματα να κάνουν επισκευές σε ηλεκτρονικές συσκευές που δεν μπορούσαν προηγουμένως, ενώ και η διαδικασία επισκευής θα γίνει πιο οικονομική για τους χρήστες. Ο νόμος για το Δικαίωμα στην Επισκευή έχει προταθεί σε 8 πολιτείες στις ΗΠΑ. Όσο και να ωφελήσει η νομοθεσία αυτή τους χρήστες, υπάρχουν εταιρείες που δείχνουν την ισχυρή αντίθεσή τους. Μεταξύ αυτών είναι η Apple, η οποία μαζί με την IBM, κατάφεραν με επιτυχία να ασκήσουν τις κατάλληλες πιέσεις κατά του νόμου στην πολιτεία της Ν. Υόρκης.
Η συζήτηση για το Δικαίωμα στην Επισκευή θα τεθεί επί τάπητος στην πολιτεία της Nebraska στις 9 Μαρτίου και οι πληροφορίες θέλουν την Apple να βρίσκεται εκεί μαζί με την AT&T, για να παλέψουν ενάντια στο να περαστεί ο νόμος. Οι πηγές αναφέρουν ότι η Apple ή η AT&T σχεδιάζουν να τονίσουν πως οι χρήστες που επισκευάζουν μόνοι τους τα smartphones (και δεν πάνε σε επίσημα σημεία επισκευής), είναι πολύ πιθανό να προκαλέσουν εκρήξεις στις μπαταρίες ιόντων λιθίου.
Η Gay Gordon-Byrne, Διευθύντρια στο Repair.org δήλωσε: «Last year, industry lobbyists told lawmakers in Minnesota that broken glass could cut the fingers of consumers who try to repair their screens, according to Gordon-Byrne. Byrne said she will also testify at the Nebraska hearing and plans to bring band aids». Μένει να δούμε αν από τις 8 πολιτείες θα καταφέρει κάποια να περάσει το Right to Repair και αν γίνει αυτό, είναι πιο πιθανό να ακολουθήσουν κι άλλες.

About Freegr network

Από το Blogger.