τεχνολογία

Intel Cyclone 10 FPGA για τις συσκευές IoT

Η Intel ανακοίνωσε μια νέα προσθήκη στην οικογένεια των FPGAs για το Internet of Things που περιλαμβάνει συσκευές για το έξυπνο σπίτι, μέχρι τον τομέα της αυτοκίνησης και άλλα καθημερινά gadgets. 
Όσο η συγκεκριμένη αγορά έχει ανάγκη από υψηλότερες επιδόσεις σε μικρό form factor, τόσο οι κατασκευαστές εργάζονται πιο σκληρά για να την ικανοποιήσουν. Η Intel αποκάλυψε στο Cyclone 10 FPGA, ένα chip σχεδιασμένο για συσκευές που χρειάζονται όσο το δυνατόν μεγαλύτερες επιδόσεις. Η εταιρία αναφέρει πως το chip μπορεί να καταφέρει 134 GFLOPS single precision ενώ ενσωματώνει 220 χιλιάδες λογικά στοιχεία και 80,330 adaptive logic modules υποστηρίζοντας έξτρα συσκευές όπως 10G πομποδέκτες και δίαυλο PCIe 2.0 x4 για σύνδεση με άλλα υποσυστήματα και συσκευές. 
Η σχεδίασή τους προορίζεται τόσο για low power και χαμηλού γενικά κόστους συσκευές όσο και για πιο high end εφαρμογές γι' αυτό και η Intel λανσάρει δύο εκδόσεις, τον Cyclone 10 GX καθώς και τον Cyclone 10 LP. Η Intel κατ' αυτόν τον τρόπο επιθυμεί να δώσει κίνητρο στη κατασκευή πιο προηγμένων συσκευών για τον χώρο του IoT που περιλαμβάνει πολλά πράγματα όπως το σπίτι, το αυτοκίνητο, τον βιομηχανικό τομέα, την ιατρική και στρατιωτικό εξοπλισμό εκτός από το απλό καθημερινό computing.

About Freegr network

Από το Blogger.