τεχνολογία

Το πραγματικό μέγεθος των Social Media!

Ο ρόλος της τεχνολογίας στην εξάλειψη των φυσικών συνόρων είναι μία από τις πολλές τάσεις της Τέταρτης Βιομηχανικής Επανάστασης. Καθώς τα social media συνεχίζουν να ανοίγουν νέες ευκαιρίες για τις επιχειρήσεις και τις κοινωνίες, πώς συγκρίνονται μεταξύ τους σε σχέση με τον πραγματικό κόσμο;
Facebook
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έτους του Facebook για το 2016, ο γίγαντας των κοινωνικών δικτύων έχει "μεγαλώσει" ακομα περισσότερο με τον αριθμό των ατόμων που επισκέπτονται την πλατφόρμα τουλάχιστον μία φορά το μήνα να φτάνει τους 1,86 δις. χρηστες, με ετήσια αύξηση 17%. Οι ημερήσιοι ενεργοί χρηστες του Facebook φτάνουν τα 1,23 δις. σημειωνοντας αύξηση 18% απο το 2015. Συγκριτικά, το 2016 ο πληθυσμός της Κίνας εκτιμάται ότι είναι 1,37 δις. 
WhatsApp
Αν και δεν αποτελει με τον τεχνικό όρο κοινωνικό δίκτυο, αξίζει να συμπεριληφθεί σε αυτήν τη λίστα, λόγω των 1,2 δισ. άνθρωπων που το χρησιμοποιούν κάθε μήνα. Αν ήταν να συγκριθεί με μια χώρα αυτη θα ήταν η Ινδία, η οποία έχει πληθυσμό 1.260.000.000 επισης. 
Instagram
Η εφαρμογη φωτογραφίας και βίντεο αναφερει οτι τον Σεπτέμβριο του 2015 είχε πάνω από 400 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες κάθε μήνα, οι οποίοι έφτασαν τα 600 εκατομ. στο τελος του 2016. Στις ΗΠΑ μονο, ο αριθμός των χρηστών του Instagram προβλέπεται να περάσει τα 95 εκατομμύρια έως το 2020.
Twitter 
Το κοινωνικό δίκτυο για οσους έχουν την ευχαιρια να ποστάρουν τις σκέψεις τους σε 140 ή λιγότερους χαρακτήρες εχει περισσότερους απο 317 εκατ. ενεργούς χρήστες κάθε μηνα. Αν καιρό ρυθμός ανάπτυξης των χρηστών του Twitter εχει επιβραδυνθεί αρκετά και ταυτόχρονα η μετοχή της εταιρείας σημειώνει πτώση, το Twitter εξακολουθει να ειναι το μέσο της "άμεσης ενημέρωσης".
LinkedIn
Υπάρχουν περίπου 100 εκατομμύρια άνθρωποι σήμερα χρησιμοποιούν το LinkedIn κάθε μήνα, με περισσότερους απο από 400 εκατ. να έχουν λογαριασμό. Το LinkedIn εχει ως κυρία πηγή εσόδων τις λύσεις ανθρώπινου δυναμικού που παρέχει σε εταιρείες, τις διαφημίσεις αλλα και την premium συνδρομή, ενώ οι 100 εκατ. μηνιαίοι χρηστες θα το "έβαζαν"  στις Φιλιππινες. 
Snapchat
Η χρήση του Snapchat έχει αυξηθεί τοςο γρήγορα που κατάφερε να αποτελέσει το νεαρότερο μέλος των γιγάντων κοινωνικης δικτυωσης, τόσο εξαιτιας των αριθμών των ανθρώπων που χρησιμοποιούν την εφαρμογη, οσω εξαιτιας της ηλικιας τους! Τον Ιανουάριο του 2015 το Snapchat είχε περισσοτερους από 100 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες κάθε μηνα, αριθμος ο οποιος έχει πλέον αυξηθεί σε περίπου 300 εκατομμύρια.

About Freegr network

Από το Blogger.