ειδήσεις

Λανσάρεται σύντομα η τεχνολογία NB-IoT στην Ευρώπη

Σε οκτώ χώρες το αρχικό λανσάρισμα, μεταξύ τους και η Ελλάδα. Η Deutsche Telekom ωθεί την εφαρμογή και την εμπορική επέκταση της νέας, τυποποιημένης και αποδοτικής τεχνολογίας NarrowBand-IoT σε όλη την Ευρώπη. Στη Γερμανία, ο τηλεπικοινωνιακός κολοσσός θα λανσάρει εμπορικά τη NB-IoT μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2017, και τρέχει ήδη αρκετές πιλοτικές εφαρμογές με μεγάλους πελάτες στους τομείς των ευφυών συστημάτων μέτρησης, του έξυπνου πάρκινγκ και του εντοπισμού περιουσιακών στοιχείων. Στις Κάτω Χώρες, η εθνική εφαρμογή του δικτύου NB-IoT έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί το 2017 με διάφορους πελάτες να έχουν συμφωνήσει για τη χρησιμοποίησή του. 
Σε άλλες ευρωπαϊκές αγορές, μεταξύ των οποίων η Αυστρία, η Κροατία, η Ελλάδα, η Ουγγαρία, η Πολωνία και η Σλοβακία, η Deutsche Telekom σχεδιάζει να επεκτείνει την ήδη υπάρχουσα κάλυψη NB-IoT σε περισσότερες πόλεις, μέσα στο 2017. «Με δεδομένο ότι είμαστε η πρώτη εταιρεία που ωθεί την τεχνολογία NB-IoT σε όλη την Ευρώπη, είμαστε περήφανοι για την τεχνολογική μας υπεροχή», ανέφερε αρχικά η Claudia Nemat, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου για την Τεχνολογία και την Καινοτομία στη Deutsche Telekom. Για να συνεχίσει: «Θα προχωρήσουμε στην αναβάθμιση των σταθμών βάσης μας σε όλη την Ευρώπη για να μπορεί η NB-IoT να χρησιμοποιεί τις συχνότητες 900MHz και 800MHz. 
Η τεχνολογία έχει επιτύχει τη βελτίωση 20dB στην κάλυψη που είχε υποσχεθεί και είμαστε σίγουροι ότι οι πελάτες μας τώρα συνειδητοποιούν γρήγορα τα πλεονεκτήματα της αξιοποίησης της συγκεκριμένης τεχνολογίας». Το ευρύ ευρωπαϊκό λανσάρισμα της Deutsche Telekom προκύπτει τέσσερις μήνες μετά την παρουσίαση του πρώτου live NB-IoT end-to-end συστήματος και της εφαρμογής έξυπνου παρκαρίσματος. Τα βασικά πλεονεκτήματα της τεχνολογίας είναι το χαμηλό κόστος, η καλή κάλυψη σε κτίρια (20 dB περισσότερα από το GSM), η εξαιρετικά μεγάλη διάρκεια ζωής της μπαταρίας των συνδεδεμένων συσκευών κλπ.

About Freegr network

Από το Blogger.