τεχνολογία

ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΙ δρόμοι Apple και Intel μέσω Kalamata;

Η Apple σχεδιάζει μέχρι το 2020 να εισάγει τους δικούς της επεξεργαστές σε υπολογιστές Mac, αντικαθιστώντας τους επεξεργαστές της Intel, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Bloomberg. Το φιλόδοξο σχέδιο με κωδική ονομασία «Kalamata» βρίσκεται ακόμα σε πρώιμο στάδιο, ωστόσο περιλαμβάνεται στα πλάνα μίας ευρύτερης στρατηγικής της Apple, με απώτερο σκοπό να επιτύχει όλες οι συσκευές της (Mac, iPhone και iPad) να λειτουργούν ομοιόμορφα και με ομαλότερο τρόπο. Η μετάβαση στο συγκεκριμένο πλάνο πιθανώς να υλοποιηθεί σε διαφορετικές φάσεις. 
Εφόσον το συγκεκριμένο σχέδιο προχωρήσει, θα καταφέρει ένα ισχυρό πλήγμα στην Intel, η συνεργασία με την οποία, βοήθησε ιδιαιτέρως την Apple να επαναφέρει την επιτυχία στους Mac και κατέστησε την Intel μία από τις κορυφαίες εταιρίες στο χώρο των ηλεκτρονικών. Η Apple αποφέρει στην Intel περίπου το 5% του ετήσιου εισοδήματός του, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η είδηση προκάλεσε πτώση της μετοχής της Intel εώς και 9,2 μονάδες, την μεγαλύτερη εντός συνεδρίας σε διάστημα 2 ετών, ενώ αργότερα περιορίστηκαν οι απώλειές της. Από την άλλη, η Apple θα μπορούσε να εγκαταλείψει ή να καθυστερήσει τη μετάβαση. Εξάλλου, η Intel αρνήθηκε να σχολιάσει την είδηση, δηλώνοντας σχετικά: «Δεν σχολιάζουμε υποθετικά σενάρια σχετικά με πελάτες μας» 
Για την Apple, η συγκεκριμένη αλλαγή θα αποτελούσε κομβικό σημείο στην εξέλιξη της εταιρίας, καθώς οι επεξεργαστές της Intel παραμένουν από τα λίγα εξαρτήματα που σχεδιάζονται εκτός της φίρμας. Επί της παρούσης, το iPhone, το iPad, το ρολόι της Apple, και το Apple TV, χρησιμοποιούν επεξεργαστές που σχεδιάζονται από την ίδια την Apple και βασίζονται στην τεχνολογία της εταιρίας Arm Holdings. Η προσθήκη δικών της επεξεργαστών σε υπολογιστές Mac, θα επέτρεπε στην Apple να κυκλοφορήσει νέα μοντέλα, σύμφωνα με το δικό της χρονοδιάγραμμα και θα έπαυε να εξαρτάται από τον προγραμματισμό της Intel. 
«Πιστεύουμε ότι η Apple εξετάζει τρόπους για να δημιουργήσει ευρύτερη συνεργασία ανάμεσα σε hardware και software και έχει κάνει ξεκάθαρα κάποιες κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση, προσπαθώντας να ενοποιήσει το iOS και το macOS», δήλωσε ο Shannon Cross, αναλυτής της Cross Research. «Είναι λογικό να πορεύεται κατά αυτό τον τρόπο. Αν κοιτάξει κανείς τις αυξανόμενες δαπάνες στον τομέα της έρευνας και ανάπτυξης, θα προσπαθήσει να βρει τρόπους προκειμένου να εναρμονίσει όλα του τα προϊόντα. Με αυτό τον τρόπο μπορεί να επιτύχει περισσότερη λειτουργικότητα η οποία θα οδηγήσει στην διαφοροποίηση από τον ανταγωνισμό.»

About Freegr network

Από το Blogger.