apple

Η Apple αποκάλυψε το νέο iPad Pro

Έμφαση στην επαυξημένη πραγματικότητα δίνει η Apple με τη νέα σειρά iPad Pro του 2020η οποία έρχεται πλέον με σύστημα LiDAR, ένα είδος hardware που συναντάμε και στα αυτόνομα οχήματα.
Το LiDAR scanner μετρά την απόσταση των γύρω αντικειμένων έως και 5 μέτρα μακριά, λειτουργεί τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους και λειτουργεί σε επίπεδο φωτονίων και με ταχύτητες νανοδευτερολέπτων. Νέα frameworks βάθους στο iPadOS συνδυάζουν τα σημεία βάθους που μετρούνται από το LiDAR scanner, δεδομένα από τις δύο κάμερες και τους αισθητήρες κίνησης και βελτιώνονται από αλγορίθμους computer vision στον A12Z Bionic για μια πιο λεπτομερή κατανόηση μιας σκηνής.
Τα νέα iPad Pro στις 11 και 12.9 ίντσες έχουν “θηριώδεις” επιδόσεις χάρη στο οκταπύρηνο A12Z chipset και στα 6GB RAM, ενώ διαθέτουν και το U1 chipset που βρίσκουμε στα iPhone του 2019. Είναι ικανά για 4K video editing και 3D modelling. Υπάρχει υποστήριξη WiFi 6, ενώ διαθέτουν δύο κάμερες, μία 12MP wide και μία 10MP ultra-wide.
Χάρη στο iPadOS 13.4 που θα έρθει και σε παλαιότερα iPads, υποστηρίζεται πλέον το trackpad, το οποίο έχει βελτιστοποιηθεί για χρήση στο iPad. Ο κέρσορας έχει πάρει τη μορφή ενός κύκλου αποτυπώνοντας το δάχτυλο του χρήστη στην οθόνη, ενώ όταν περνάει πάνω από interface στοιχεία μετατρέπεται σε highlight για να τονίσει την επιλογή τους. Επιτρέπει επίσης την επιλογή κειμένου και drag & drop εργασίες. Υπάρχει επίσης υποστήριξη για Bluetooth πληκτρολόγιο και USB ποντίκι.
Το iOS 13.4 και το iPadOS 13.4 θα γίνουν διαθέσιμα στις 24 Μαρτίου. Τα νέα iPad είναι ήδη διαθέσιμα στο website της Apple και θα φτάσουν στα καταστήματα την επόμενη εβδομάδα ξεκινώντας από τα $799 για το μοντέλο των 11 ιντσών και από τα $999 για το μοντέλο των 12.9 ιντσών.

About Freegr network

Από το Blogger.