chipset

Νέο Chip για Ασφάλεια Δεδομένων Κινητών Συσκευών

Η Samsung Electronics Co., Ltd., παγκόσμιος ηγέτης στην προηγμένη τεχνολογία ημιαγωγών, παρουσιάζει μία νέα λύση Secure Element (SE) με πιστοποίηση Common Criteria Evaluation Assurance Level (CC EAL) 5+ για κινητές συσκευές. Η νέα SE είναι μια λύση υψηλού επιπέδου ασφαλείας, αποτελούμενη από ένα chip ασφαλείας (S3K250AF) και βελτιστοποιημένο λογισμικό, το οποίο προστατεύει πλήρως τα ιδιωτικά δεδομένα σε απομονωμένο αποθηκευτικό χώρο. 

«Τα ισχυρά μέτρα ασφαλείας αποτελούν εξαιρετικά σημαντικό χαρακτηριστικό των σύγχρονων έξυπνων συσκευών, οι οποίες έχουν εξελιχθεί σε βασικά εργαλεία διαχείρισης των προσωπικών μας δεδομένων, καθώς συνδέονται με διάφορες υπηρεσίες, όπως το cloud και οι χρηματοπιστωτικές συναλλαγές», δήλωσε ο Dongho Shin, Senior Vice President του System LSI Marketing στη Samsung Electronics. «Η Samsung έχει μακρά ιστορία και τεχνογνωσία στην παροχή λύσεων ασφάλειας, όπως ολοκληρωμένα συστήματα καρτών ασφαλείας IC, επεξεργαστές IoT και άλλα προϊόντα ημιαγωγών. Η νέα μας λύση SE για κινητές συσκευές δεν θα προστατεύσει απλώς τα δεδομένα των χρηστών όπου κι αν βρίσκονται, αλλά θα επιτρέψει ταυτόχρονα την ανάπτυξη νέων εφαρμογών για smartphones, που θα διευρύνουν και θα εμπλουτίσουν την καθημερινότητα».

i_samsung_paroysiazei_to_kalytero_chip_tis_katigorias_toy_2.jpg

Από τον έλεγχο των e-mails και την πραγματοποίηση online πληρωμών, μέχρι την αντικατάσταση των κλειδιών του σπιτιού και την αλλαγή αεροπορικών εισιτηρίων, οι έξυπνες συσκευές συνεχίζουν να προσφέρουν περισσότερες εφαρμογές που απαιτούν υψηλότερα επίπεδα ασφαλείας. Η νέα λύση της Samsung είναι μια ειδική θυρίδα ασφαλείας, που αποτρέπει τυχόν παραβιάσεις και αποθηκεύει με ασφάλεια εμπιστευτικά και κρυπτογραφημένα δεδομένα των χρηστών. Για παράδειγμα, κωδικοί πρόσβασης και κρυπτονομίσματα αποθηκεύονται ξεχωριστά από την ενσωματωμένη τυπική μνήμη Flash Universal Storage (eUFS).

i_samsung_paroysiazei_to_kalytero_chip_tis_katigorias_toy_3.jpg

Η λύση SE, που βασίζεται στο Chip S3K250AF, συνδυάζει μικρο-ελεγκτή, προηγμένη προστασία σε επίπεδο hardware και βελτιστοποιημένο λειτουργικό σύστημα. Με hardware που συνοδεύεται από πιστοποίηση CC EAL 5+, το υψηλότερο επίπεδο πιστοποίησης που λαμβάνεται από ένα chipset, καθώς και ειδικό λογισμικό, η SE εγγυάται κορυφαία επίπεδα ασφαλείας για κινητές συσκευές. Ενώ τα υπάρχοντα smartphones ή tablets έχουν ήδη ισχυρή ασφάλεια, το chip ασφαλείας προσθέτει επιπλέον προστασία από πιθανές επιθέσεις όπως reverse engineeringδυσλειτουργίες και επιθέσεις laser, καθιστώντας εξαιρετικά δύσκολη την πρόσβαση και αντιγραφή αποθηκευμένων εμπιστευτικών δεδομένων. Επιπλέον, η λύση SE αναγνωρίζει αποτυχημένες προσπάθειες και αποτρέπει τις επαναληπτικές επιθέσεις, καθώς αποδέχεται μόνο την πιο πρόσφατη αίτηση πιστοποίησης ως έγκυρη.
Η νέα λύση SE της Samsung βρίσκεται σήμερα σε μαζική παραγωγή και είναι ενσωματωμένη στα smartphones της σειράς Galaxy S20 της Samsung που ανακοινώθηκαν πρόσφατα.

About Freegr network

Από το Blogger.