ειδήσεις

Κλείνουν καφετέριες, εστιατόρια και εμπορικά λόγω κορωνοϊού - Ανοιχτά τα super market

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις τις τελευταίες ώρες, με την παγκόσμια κοινωνία να προσπαθεί να βάλει φρένο στην εξάπλωση του νέου κορωνοϊού COVID-19. 
Στο πλαίσιο αυτό και η ελληνική κυβέρνηση προέβη στην ανακοίνωση πιο αυστηρών μέτρων. Συγκεκριμένα, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε το κλείσιμο όλων των καταστημάτων που συγκεντρώνεται μεγάλος αριθμός ανθρώπων. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως κλείνουν άμεσα όλες οι καφετέριες, τα εστιατόρια, τα μπαρ και τα εμπορικά, όπως επίσης και οι βιβλιοθήκες, τα μουσεία, οι αθλητικοί χώροι και τα κέντρα αισθητικής. Εξαιρούνται τα καταστήματα τροφίμων, όπως οι φούρνοι και τα super market,τα ντελίβερι και take away, καθώς και τα φαρμακεία και οι ιδιωτικές επιχειρήσεις υγείας. 
Τέλος, ειδικά μέτρα θα ληφθούν και για τους δημοσίους υπαλλήλους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Η απόφαση αυτή ήρθε έπειτα από την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας ότι σε ένα εικοσιτετράωρο ο αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε στα 190. Μόλις χτες το νούμερο αυτό ανερχόταν σε 117. Μάλιστα, από αυτά τα 11 είναι «ορφανά», πράγμα που σημαίνει απλά ότι δεν μπορεί να εντοπιστεί η πηγή μετάδοσης του ιού. Για άλλη μια φορά σας παροτρύνουμε να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας και να τηρείτε φυσικά τους βασικούς κανόνες υγιεινής.

About Freegr network

Από το Blogger.