ΤΕΛΙΚΑ φθηνότεροι οι επόμενοι Xeon CPUs της Intel

Η εταιρία παρά τη κυριαρχία της στη server αγορά δείχνει να μην επαναπαύεται ρίχνοντας κάποιες από τις τιμές των νέων 2ης γενιάς επεξεργαστών Xeon.
Πρακτικά το γεγονός συνοδεύθηκε από την ανακοίνωση των νέων 'performance-per-dollar-optimized' επεξεργαστών που τοποθετούνται στη scalable οικογένεια μοντέλων προσφέροντας μέχρι 36% αύξηση επιδόσεων ενώ ταυτόχρονα αυξάνουν την αναλογία επιδόσεων/τιμής κατά 42% όταν τους συγκρίνουμε με τη πρώτη γενιά των Xeon Gold που ουσιαστικά αντικαθιστούν.
Την ίδια στιγμή στο αντίπερα στρατόπεδο της AMD βλέπουμε την είσοδο νέων επεξεργαστών EPYC που αναμένεται να κυκλοφορήσουν αρκετά σύντομα και αφορούν entry level servers και workstations, ένα μοντέλο με 32 πυρήνες καθώς και άλλο ένα με 64 πυρήνες, προσφέροντας έτσι ακόμα πιο ανταγωνιστικά προϊόντα σε αυτή τη κατηγορία. Η Intel από την άλλη δε φαίνεται να έχει περιορισμένες πωλήσεις για την ώρα, όμως ο αυξανόμενος ανταγωνισμός σε αυτό το κομμάτι της αγοράς δείχνει σίγουρα πως υπάρχει ανησυχία στα κεντρικά της Santa Clara. Ουσιαστικά αυτό που μεταφέρουν αρκετά media είναι πως η Intel αναγκάστηκε να περιορίσει αρκετά τα καθαρά έσοδά της από τις πωλήσεις αυτών των chip με σκοπό να παραμείνει η κυρίαρχη δύναμη στο κομμάτι των servers, δίνοντας έτσι καλύτερες ευκαιρίες σε πολλές εταιρίες που ψάχνουν αναβάθμιση - και μαζί κίνητρο για να παραμείνουν στις πλατφόρμες της εταιρίας.
Τέλος, ανάμεσα στα μοντέλα που βρίσκουμε στη λίστα της Intel έχουμε και κάποια με υψηλούς χρονισμούς και μέγιστα clocks τα 4.5GHz, ενώ προσφέρονται και αρκετά μοντέλα με base clocks όχι χαμηλότερα από τα 3.9GHz, για optimized επιδόσεις σε πλήθος workloads όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στο δελτίο τύπου της η Intel.

, , ,

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE

Το δημοφιλεστερο τεχνολογικο blog. Ειδησεις και σχολια για τα καλά νεα της τεχνολογια από την πλευρα των χρηστων.

Related Posts with Thumbnails

FACEBOOK

Social Icons

Sample Text

Followers

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ FREEGR

ΤΟ FREEGR.GR ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.