freegr

Η smartphone βιομηχανία γνωρίζει τη μεγαλύτερη πτώση

Σίγουρα διάφοροι τομείς της αγοράς επηρεάζονται από την πανδημία του κορωνοϊού και πολλοί προέβλεψαν πτώση και στην smartphone βιομηχανία, όταν η Apple και άλλες εταιρίες προειδοποιούσαν για ελλείψεις στην αλυσίδα προμηθευτών. Ωστόσο σύμφωνα με την Strategy Analytics ίσως αυτή η πτώση να ήταν μεγαλύτερη από αυτήν που περίμεναν οι περισσότεροι.
Όπως αποκαλύπτουν τα νούμερα, η smartphone βιομηχανία σημείωσε τη μεγαλύτερη πτώση στην ιστορία της, με την τροφοδισία της αγοράς να μειώνεται κατά 38% σε σχέση με τον περσινό Φεβρουάριο. Συγκεκριμένα έπεσε από τις 99.2 εκατομμύρια συσκευές στις 61.8 εκατομμύρια, με την αγορά να καταρρέει κυρίως στην Ασία, αφού οι καταναλωτές βρίσκονταν σε καραντίνα, ενώ σταμάτησαν και πολλές γραμμές παραγωγής μετά από αναφορές για εργαζομένους που είχαν προσβληθεί από τον κορωνοϊό. Μάλιστα η απότομη πτώση καταγράφεται σε όλες τις κατηγορίες τιμών και όχι μόνο στα premium μοντέλα.
Η Κίνα μπορεί να φαίνεται πως ανακάμπτει το Μάρτιο, ωστόσο τα πράγματα είναι χειρότερα αυτό το μήνα στην Ευρώπη όπου η ζήτηση έχει πέσει κατακόρυφα, ενώ τον Απρίλιο αναμένεται η ίδια κρίση στις ΗΠΑ οι οποίες μόλις τώρα ξεκινούν να παίρνουν μέτρα.

About Freegr network

Από το Blogger.