Από χάκερ... επικεφαλής μεγάλων εταιρείων ασφάλειας


Από παραβάτης του νόμου, περιζήτητο στέλεχος στον κόσμο της Κοινωνίας της Πληροφορίας. Πρόκειται για τον 25χρονο, Λι Γιούν τον «πατέρα» του ιού Fujacks.
Πρόκειται για έναν ιό που μολύνει τα αρχεία του θύματος και κατεβάζει προγράμματα τύπου «Δούρειος Ίππος» (Trojan horse) από άλλες ιστοσελίδες. Τα Trojans μοιάζουν με προγράμματα, τα οποία εκτελούν χρήσιμες λειτουργίες, είναι ενδιαφέροντα και δίνουν την εντύπωση στον χρήστη ότι είναι ακίνδυνα. Όταν όμως ο χρήστης εκτελέσει αυτό το πρόγραμμα, τότε ενεργοποιείται ο κακόβουλος κώδικας με αποτέλεσμα ο υπολογιστής να μολυνθεί. Ο 25χρονος Κινέζος συνελήφθη και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών. Τώρα όμως η εταιρεία Jushu Technology, η οποία εδρεύει στην πόλη Χάνγκζου, του προσέφερε εργασία με 66.000 δολάρια ετήσιες απολαβές. Ο δικηγόρος του Λι Γιούν δήλωσε ότι ο πελάτης του δέχτηκε προσφορές από δέκα εταιρείες.
«Είναι σημαντικό ο κόσμος της Κοινωνίας της Πληροφορίες να μην περάσει το μήνυμα ότι οι δημιουργοί ιών έχουν γρήγορη επαγγελματική απορρόφηση», τόνισε ο σύμβουλος σε θέματα τεχνολογίας της εταιρείας Sophos. Και συμπλήρωσε, «ο Λι Γιούν παραβίασε το νόμο και μόλυνε τους υπολογιστές αθώων ανθρώπων και προκάλεσε τεράστια οικονομική ζημία σε εταιρείες. Το να ανταμείβεις έναν εγκληματία δίνοντάς του εργασία είναι διαστροφή». Η εν λόγω προσφορά εργασία έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στις εταιρείες, διότι παραβιάζει την άγραφη συμφωνία μεταξύ των εταιρειών λογισμικών προγραμμάτων στη Δύση να μην προσλαμβάνουν πρώην χάκερς ή δημιουργούς ιών.

About Freegr network

2 Post a Comment:

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Ετσι ειναι αυτα!!!

Viroulis είπε...

Πιστεύω ότι είναι πάγια τακτική των εταιριών να προσλαμβάνουν τέτοια άτομα . Είναι αυτό που έλεγε ένας καθηγητής μου κάποια στιγμή οι πληροφορικοί πρέπει να διαλέξουν πλευρά. Οπότε προτιμούν να τους έχουν με το μέρος τους παρά αντίπαλους

http://viroulis.blogspot.com/

Από το Blogger.