ειδήσεις

1 στις 2 συναλλαγές στην Ευρώπη είναι ανέπαφες

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα αποτελέσματα έρευνας της Mastercard για την Ελλάδα, η οποία κατά την τελευταία διετία παρουσιάζει αύξηση 206% στη χρήση ανέπαφων συναλλαγών. Η τεχνολογία ανέπαφων συναλλαγών αποτελεί ιστορικά την πιο διαδεδομένη μορφή ηλεκτρονικών πληρωμών στην Ευρώπη, καθώς σχεδόν οι μισές πληρωμές με χρήση κάρτας, γίνονται πλέον ανέπαφα. Τα Μέσα Μεταφοράς σε όλη την Ευρώπη, συμβάλουν στην ενίσχυση της συχνότητας των ανέπαφων συναλλαγών, καθώς επιτρέπουν ταχύτερες συναλλαγές σε συνδυασμό με μεγαλύτερη ασφάλεια για τον χρήστη. 
Ο αριθμός των καταναλωτών που χρησιμοποιούν τις ανέπαφες πληρωμές για τις συναλλαγές τους, εν κινήσει, αυξάνεται σταθερά, καθώς η σύγχρονη τεχνολογία διαδραματίζει όλο και σημαντικότερο ρόλο στην καθημερινότητά τους. Η Mastercard ενισχύει τη συγκεκριμένη μέθοδο συναλλαγών και επιδιώκει την καθιέρωση των ανέπαφων πληρωμών ως πρότυπο. Υπολογίζεται ότι μέχρι το 2020 όλα τα σημεία συναλλαγών στην Ευρώπη θα μπορούν να λειτουργήσουν με ανέπαφες πληρωμές. Η νέα έρευνα της Mastercard αποδεικνύει την αύξηση της χρήσης ανέπαφων συναλλαγών στην Ευρώπη, καταγράφοντας άνοδο 97%, για το τρέχον έτος. Σε περισσότερες από 15 κύριες, ευρωπαϊκές αγορές, συμπεριλαμβανομένων αυτών της Δανίας, Κροατίας, Ελλάδας, Ουγγαρίας, Ολλανδίας, Πολωνίας και Ρωσίας, το 50% των συναλλαγών στα καταστήματα γίνεται ανέπαφα. 
Οι συνεχείς τεχνολογικές εξελίξεις στις πληρωμές και στην ανάλυση δεδομένων στην Ευρώπη επιτρέπουν στις χώρες να βελτιώνουν διαρκώς τις τεχνολογικές τους υποδομές. Ως αποτέλεσμα, κάθε χώρα είναι σε θέση να λειτουργεί με πιο ολοκληρωμένο και αποτελεσματικό τρόπο. Τα πρόσφατα στοιχεία δείχνουν αλλαγές στην συμπεριφορά των καταναλωτών υπέρ των ανέπαφων συναλλαγών. Για παράδειγμα στην Πολωνία οι ανέπαφες συναλλαγές ξεπερνούν το 80% σε ετήσια βάση. Παράλληλα, σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες παρατηρούνται αυξητικές τάσεις προς τη χρήση ανέπαφης τεχνολογίας από τους καταναλωτές.

About Freegr network

Από το Blogger.