ειδήσεις

12 νέα μοντέλα DirectX 11 στην CES

Σε ένα διαφημιστικό βίντεο η AMD "προδίδει" τις νέες κάρτες γραφικών που θα παρουσιάσει μέσα στους επόμενους μήνες, μεταξύ των οποίων θα υπάρχουν, εκτός από τα μοντέλα για desktop PCs και μοντέλα για φορητούς υπολογιστές. Το διάρκειας 49 δευτερολέπτων βίντεο αναφέρεται στις νέες κάρτες γραφικών που θα έρθουν τον Ιανουάριο και οι οποίες θα υποστηρίζουν τα DirectX 11, ATI Eyefinity και ATI Stream.
Όπως αναφέρει το Expreview η AMD θα παρουσιάσει συνολικά δώδεκα νέες κάρτες γραφικών DirectX 11 τον Ιανουάριο. Ενδεχομένως το λανσάρισμα τους θα γίνει στο πλαίσιο της έκθεσης CES του Λας Βέγκας, στην οποία η Intel θα ανακοινώσει τους νέους της επεξεργαστές των 32nm.
Για τους υπολογιστές desktop η AMD θα παρουσιάσει τα chips γραφικών Redwood και Cedar. Τα πρώτα θα κυκλοφορήσουν πιθανόν ως HD 5600 και HD 5500, ενώ τα δεύτερα ως HD 5400 και HD 5300. Ακριβείς προδιαγραφές υπάρχουν προς το παρόν μόνο για την HD 5670. Αυτή θα έχει 400 επεξεργαστές stream, 20 TMUs, 16 ROPs και ένα 128μπιτο δίαυλο μνήμης GDDR5. Όσον αφορά την αγορά φορητών υπολογιστών η AMD σκοπεύει να την εμπλουτίσει με τα chips γραφικών Broadway, Madison και Park. Αυτά τα τρία chips γραφικών θα καλύψουν αντίστοιχα τις ανάγκες των high-end, mainstream και low-cost τμημάτων της αγοράς. Προς το παρόν δεν υπάρχουν στοιχεία για τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους.

About Freegr network

Από το Blogger.