τεχνολογία

WHDI 1.0: ασύρματη αναμετάδοση βίντεο HD

Καθορίστηκαν οι προδιαγραφές για την έκδοση 1.0 του προτύπου Wireless Home Digital Interface (WHDI), το οποίο υπόσχεται τη ασύρματη αναμετάδοση υλικού HD σε ποιότητα 1080p, με συχνότητα ανανέωσης της εικόνας στα 60Hz και με υποστήριξη του Deep Color σε αποστάσεις έως 30 μέτρα. Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσετε να παρακολουθήσετε ταινίες HD σε οποιοδήποτε δωμάτιο του σπιτιού, χωρίς να επηρεάζει η παρεμβολή τοίχων.
Το λογότυπο WHDI θα χρησιμοποιείται για να σηματοδοτήσει τη συμβατότητα των συσκευών διαφορετικών κατασκευαστών. Υπόσχεται, δε, ταχύτητα αναμετάδοσης έως 3GBit/s μέσω ενός καναλιού με εύρος φάσματος 40MHz στη μπάντα των 5GHz.
Ο χρόνος αδράνειας αναμένεται να είναι μικρότερος από ένα msec. Επιπλέον το νέο πρότυπο θα υποστηρίζει και την τεχνολογία προστασίας από αντιγραφές HDCP (rev. 2.0). Το WHDI θα το υποστηρίζουν, μεταξύ άλλων, οι Hitachi, LG Electronics, Motorola, Samsung, Sharp και Sony. Απο ότι φαίνεται το μέλλον hd είναι ασύρματο και μάλιστα οι συμβατές συσκευές θα βρίσκονται παντού στο σπίτι μας.

About Freegr network

Από το Blogger.