ειδήσεις

Nexus One: πιο έξυπνο δεν γίνεται!

ΟΤΑΝ εμφανίστηκε το Nexus One, που αποτελεί το φρέσκο κινητό τηλέφωνο της Google, να λαμβάνει σάρκα και οστά, εμφανίζονται καθημερινά στο Web όλο και περισσότερες φωτογραφίες και βίντεο γι' αυτό. Ακόμα το κινητό δεν είναι διαθέσιμο, με την 5η Ιανουαρίου 2010 να αποτελεί την πιθανή ημερομηνία κυκλοφορίας του στην αγορά. Αν και η συσκευή δεν έχει δοθεί εν γένει στον ειδικό τύπο, το Gizmodo κατάφερε να αποκτήσει ένα Nexus One. Και όπως αναφέρει κατενθουσιασμένος ο συντάκτης που το δοκίμασε, ο Jason Chen, το νέο κινητό είναι πιο λεπτό, πιο γρήγορο και απλά καλύτερο από το Motorola Droid.
Επιπλέον είναι λεπτότερο και ελαφρύτερο και από το iPhone 3GS. Η πίσω του πλευρά αποτελείται από ένα ελαστικό υλικό το οποίο δεν δείχνει να είναι φτηνιάρικο. Οι καμπυλωμένες άκρες του, το μικρό βάρος και η φυσική αίσθηση που σου δίνει όταν το κρατάς, συμβάλουν στη θετική του εικόνα. Τρεις επίχρυσες επαφές προδίδουν τις δυνατότητες διασυνδεσιμότητας του κινητού. Επιπλέον υπάρχει και μια υποδοχή microUSB.
Η οθόνη μπορεί να έχει το ίδιο μέγεθος και ανάλυση όπως το Droid, δείχνει, όμως, αφάνταστα καλύτερη. Τα χρώματα είναι φωτεινότερα, το μαύρο πιο έντονο από το Droid και το iPhone. Το νέο τηλέφωνο της Google δείχνει σαφώς πιο γρήγορο από το Droid, κάτι που μπορεί να το παρατηρήσει κανείς ιδιαίτερα στην ταχύτητα φόρτωσης σελίδων του Web. Επίσημα παραμένει άγνωστο ποιόν επεξεργαστή ενσωματώνει το Nexus One, αν και εικάζεται ότι θα έχει ένα μοντέλο στο 1GHz.
Εντυπωσιακό είναι και το animated background το οποίο είναι interactive ενώ μπορεί να οπτικοποιήσει πληροφορίες από εφαρμογές, όπως, για παράδειγμα, τη μουσική σας. Το κινητό διαθέτει επίσης ένα φλας και autofocus, το οποίο, ωστόσο, δεν μπορεί να ενεργοποιηθεί μέσω της οθόνης αφής. Λείπει επίσης η multitouch υποστήριξη στον browser. Κάτι που αποτελεί πρόβλημα για πολλά κινητά Android που υποστηρίζουν ένα βασικό multitouch σε επίπεδο hardware.

About Freegr network

Από το Blogger.