ειδήσεις

6πύρηνα 'τέρατα' απο την Intel στην Cebit

Το καθοριστικό βήμα στο διαρκή ανταγωνισμό των κατασκευαστών επεξεργαστών θα αποτελέσουν τα εξαπύρηνα μοντέλα. H Intel εποθυμεί να μεταφέρει το λανσάρισμα του εξαπύρηνου Core i7-980X (που θα κυκλοφορήσει σε μια Extreme Edition) από το δεύτερο εξάμηνο του 2010 στο πρώτο εξάμηνο του νέου έτους - συγκεκριμένα μέσα στο Μάρτιο του 2010. Ουσιαστικά θεωρείται απο ειδικούς ότι το λανσάρισμα του νέου επεξεργαστή μάλλον θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της γνωστής έκθεσης CeBit.
Ο φρέσκος επεξεργαστής θα διαθέτει έξι πυρήνες, οι οποίοι θα κατασκευάζονται με την τεχνολογία των 32nm και θα παράγουν ένα θερμικό φορτίο της τάξης των 130Watt - σύμφωνα με ένα έγγραφο που έχει διαρρεύσει στο Internet που έχει προκαλέσει μεγάλο ενδιαφέρον. Σε ότι αφορά τα εσώψυχά του η νέα γενιά επεξεργαστών θα διαθέτει 12MB L3 cache, την τεχνολογία Turbo Boost και θα υλοποιείται σε ένα LGA1366 socket (με 1.366 επαφές).
Μάλιστα ο Core i7-980X θα εφαρμόζει άριστα και σε X58 motherboards - τα παλιά μοντέλα θα χρειάζονται, βέβαια, ένα BIOS update. Ήδη οκτώ μοντέλα της Asus δείχνουν ικανά να στεγάσουν το νέο επεξεργαστή. Τέλος η τιμή του, όπως είθισται στις Extreme Editions, θα είναι αρκετά "τσουχτερή" και θα αγγίζει τα 999 δολάρια/ευρώ.
ΠΗΓΗ:Softpedia

About Freegr network

Από το Blogger.