ειδήσεις

Gaming multitouch και Linux φορητά στην CES

Ένα πλούσια εξοπλισμένο φορητό παρουσίασε η Samsung στην CES 2010 ο οποίος διαθέτει οθόνη αφής multi touch. Το νέο Samsung Q320 multi touch διαθέτει οθόνη με διαγώνιο 13,4 ίντσες, επεξεργαστή Intel Core 2 Duo, μνήμη RAM 4GB DDR2 στα 800MHz και σκληρό δίσκο SATA με 250GB χωρητικότητα. Η κάρτα γραφικών του είναι η Nvidia Gefroce G105M η οποία διαθέτει 256MB DDR3 μνήμης. Για την καλύτερη λειτουργία της multi touch οθόνης, το σύστημα έρχεται με προ-εγκατεστημένα τα Windows 7 Home Premium, ενώ ακόμα δεν έγινε γνωστή η ημερομηνία διάθεσης του και η τιμή.
ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ U135 ME LINUX POWER...
H MSI ετοιμάζεται να ρίξει σύντομα στην αγορά το netbook Wind U135 με προεγκατεστημένο λειτουργικό Suse Moblin Linux. Tον περασμένο Δεκέμβριο το U135 είχε ανακοινωθεί ως μηχάνημα με λειτουργικό Windows 7. H εξελιγμένη πλέον δυνατότητα της αγοράς με Linux που θα δίνει η MSI το καθιστά, σύμφωνα με την εταιρεία, το πρώτο netbook με πλήρη υποστήριξη Mobiln. H έκδοση με Linux θα είναι διαθέσιμη στην αγορά τον Φεβρουάριο, χωρίς να δώσει όμως περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την τιμή ή την διαθεσιμότητα.
Το Moblin είναι μία έκδοση Linux που σπονσοράρεται από την Intel και προορίζεται για τους επεξεργαστές Atom της εταιρείας. Ο σχεδιασμός του Moblin (αρκετά ιστοκεντρικός) προορίζεται για μικρές οθόνες netbooks ή φορητές συσκευές. H τελευταία έκδοση Moblin 2.1 είναι διαθέσιμη είτε ως αυτόνομη είτε ως βάση για άλλες διανομές Linux που επικεντρώνονται περισσότερο στα netbooks.
Dell Alienware netbook 11 ιντσών
Τα netbooks διακρίνονται όπως γνωρίζουμε για την υψηλή φορητότητα και διάρκεια της μπαταρίας, αλλά σήμερα με αυτό το Dell Alienware M11X πλέον θα διακρίνονται και για τις επιδόσεις τους στα παιχνίδια.
Ένα δυνατό πραγματικά netbooks από την Dell φημολογείται εδώ και αρκετούς μήνες, αλλά τώρα φαίνεται πως είναι πραγματικότητα, αφού το Dell Alienware M11X είναι ένα gaming netbook, το οποίο θα κοστίζει κάτι λιγότερο από 1.000 δολάρια. Διαθέτει οθόνη 11,6 ιντσών, μπορεί να τρέχει ένα από τα απαιτητικότερα παιχνίδια της αγοράς, το Crysis στα 50fps, χάρη στο κύκλωμα γραφικών του που βασίζεται στο Nvidia GT335M...

About Freegr network

Από το Blogger.