ειδήσεις

Celeron D430: Οικονομικός και δυνατός

Ξέρουμε ότι , οι mainstream επεξεργαστές είναι τετραπύρηνοι και χρονισμένοι σε υψηλές συχνότητες. Πόσοι απο εμάς ωστόσο χρειαζόμαστε σε όλα τα PC μας τόση ισχύ; Μήπως κάποια PC περνούν όλη τους τη ζωή εκτελώντας εργασίες χαμηλών απαιτήσεων;
Γνωρίζουμε εδώ και καιρό ότι η Intel διαθέτει στην αγορά πληθώρα επεξεργαστών για όλα τα γούστα και όλα τα πορτοφόλια. Μάλιστα κυκλοφορεί ταυτόχρονα CPU σε socket 775 και σε socket 1156 και socket 1366.
Αρκετοί είναι οι χρήστες που δεν μπορούν ακόμα να ξεδιαλύνουν τα ονόματα των νέων επεξεργαστών, αλλά όλοι γνωρίζουν ότι, αν χρειαστούν ένα φτηνό επεξεργαστή, χαμηλής ισχύος και κατανάλωσης, τότε θα χρειαστούν έναν Celeron.
Από τότε που πρωτοεμφανίστηκαν, οι Celeron έπαιζαν αυτό το ρόλο, αφού, παραδοσιακά, η Intel παίρνει έναν mainstream επεξεργαστή της και του αφαιρεί χαρακτηριστικά μέχρι να τον κάνει τόσο φτηνό, όσο χρειάζεται η αγορά. Το ίδιο έχει κάνει και στον Celeron 430 1,8GHz LGA775. Πήρε έναν Core 2 Duo με πυρήνα Conroe και αντί για 2 πυρήνες έβαλε μόνο τον έναν, του έβαλε μόνο 512ΚB L2 cache, έκοψε το virtualization και το Speedstep και έτοιμος για το ράφι.
Unboxing
Η συσκευασία είναι η γνωστή της Intel που έχουμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια. Μέσα στο γαλάζιο, χάρτινο κουτί υπάρχει ένα blister pack που περιβάλλει την ψύκτρα και τον επεξεργαστή μέσα στη δική του διάφανη συσκευασία. Η ψύκτρα είναι η κλασική που παρέχει η Intel, ολόκληρη κατασκευασμένη από αλουμίνιο και χωρίς χαλκό στο κέντρο της βάσης της.
Περιγραφή
Ο Celeron 430 είναι ένας μονοπύρηνος επεξεργαστής, φτιαγμένος με κλίμακα ολοκλήρωσης 65nm. Για την κατασκευή του, η Intel έχει βασιστεί στον πολύ επιτυχημένο πυρήνα των Core 2 Duo και γι΄ αυτό το code name του Celeron είναι το Conroe-L.

About Freegr network

1 Post a Comment:

ΦΙΛΙΠΠΟΣ είπε...

Προς το Blog σας

Ένα νέο blog γεννήθηκε με σκοπό να δώσει βήμα σε όλους τους Έλληνες ..Ένα Blog όπου μπορεί ο καθένας μας να γράφει ότι τον απασχολεί επώνυμα η ανώνυμα…ένα blog που δίνει την ευκαιρία σε όλους τους Έλληνες να πούνε όλα αυτά που μέχρι τώρα διστάζανε να πούνε .. Αν θέλεις και εσύ να κάνεις κάτι για όλη αυτή την απάτη που βλέπεις γύρο σου ..έλα μαζί μας …..Το Blog σου δίνει την δυνατότητα να ακουστή η γνώμη σου σε ένα ευρύ κοινό χωρίς πολιτικούς ,κομματικούς ,εθνικούς, θρησκευτικούς, η άλλους περιορισμούς .
Κάνε τώρα την αρχή έλα μαζί μας…………
Οι απόψεις που θα γράφεις εδώ δεν λογοκρίνονται σε καμιά περίπτωση και δημοσιεύονται ακέραιες

Ζητάμε και την δική σας στήριξη καθώς το Blog προωθεί τις απόψεις των Blogger και των πολιτών, και όχι δικές μας…..

www.ksipnistere.blogspot.com

www.ksipnistere.gr

Από το Blogger.