τεχνολογία

4core Phenom II X4 960T και 940T από την AMD

Παράλληλα με τα εξαπύρηνα μοντέλα Phenom II X6 με την κωδική ονομασία "Thuban", που όπως είναι γνωστό η AMD θα ανακοινώσει στο τέλος Απριλίου, η εταιρεία θα διοχετεύσει στην αγορά και νέους τετραπύρηνους Phenom II X4, οι οποίοι θα διακρίνονται από το γράμμα "T" στην ονομασία τους.
Τα πρώτα δύο μοντέλα στην νέα σειρά θα είναι τα Phenom II X4 960T και Phenom II X4 940T. Ο Phenom II X4 960T έχει συχνότητα λειτουργίας 3,3GHz ενώ ο Phenom II X4 940T έχει συχνότητα λειτουργίας 3,0GHz. Αυτό που διαφοροποιεί τους συγκεκριμένους επεξεργαστές από τα τωρινά μοντέλα με τον πυρήνα "Deneb" είναι ότι βασίζονται στους εξαπύρηνους... "Thuban" αλλά έχουν δύο πυρήνες απενεργοποιημένους (με ότι συνεπάγεται αυτό).
Έτσι, είναι πιθανό μέσω του κλασικού "trick" στο BIOS να μπορούν οι χρήστες να ενεργοποιήσουν τους δύο επιπλέον πυρήνες (αν και όχι απαραίτητα σε όλες τις περιπτώσεις) και τελικώς να απολαμβάνουν έξι πυρήνες στην τιμή των τεσσάρων. Αυτή μάλιστα η εξέλιξη, προέρχεται επίσημα από την AMD. Οι νέοι Phenom II X4 960T και 940T που ουσιαστικά βασίζονται στους "Thuban" έχουν την κωδική ονομασία "Zosma" και ανάμεσα στους νεωτερισμούς που φέρνουν, θα γνωρίσουμε ένα νέο χαρακτηριστικό με την ονομασία "Turbo Core", που έχει παρόμοια λογική με το χαρακτηριστικό "Turbo Boost" της Intel. Χάρη στο συγκεκριμένο χαρακτηριστικό, και ανάλογα τις ανάγκες σε επεξεργαστική ισχύ, επιτρέπεται η αύξηση της συχνότητας ορισμένων πυρήνων με παράλληλη μείωση της συχνότητας κάποιων άλλων για να μεγιστοποιηθεί η απόδοση αλλά και να βελτιστοποιηθεί η κατανάλωση.

About Freegr network

Από το Blogger.